Dolar 32,5316
Euro 34,9229
Altın 2.424,64
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Otomotiv Sanayii Derneği’nde görev değişimi

Otomotiv Sanayii Derneği’nde görev değişimi
18 Şubat 2015 12:53
A+
A-
Osman+Sever
OSD Genel Sekreteri olarak göreve 1992 yılında başlayan Prof. Dr. Ercan Tezer, 23 yıllık görev süresinin ardından 17 Şubat 2015 itibariyle emekliye ayrıldı. Aynı tarih itibariyle OSD Genel Sekreterlik görevine Osman Sever atandı.
Türk Otomotiv Sanayi’nin en bilinen yüzlerinden, Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer 23 yıllık görev süresinin ardından 17 Şubat 2015 itibariyle emekli oldu.
OSD Genel Sekreterlik görevine 1992 yılında başlayan Prof. Dr. Tezer, aralıksız olarak 23 yıl süreyle bu görevi sürdürerek ender görülen bir başarıya da imza atmıştır. Prof. Dr. Tezer, Otomotiv Sanayiinin yeniden yapılanarak uluslararası alanda bugünkü konumuna gelmesiyle sonuçlanan sürecin aktif bir üyesi olarak sektöre çok kıymetli hizmetlerde bulunmuştur. Bu çerçevede, değişik stratejik alanlarda sanayiden gelen uzmanlarla toplantılar düzenlemek ve yürütmek yanında, hükümet kurumları ve diğer uluslararası kuruluşlar nezdinde ülkemiz otomotiv sanayisini temsil etmiştir. Otomotiv sanayimizi ilgilendiren birçok alanda stratejik rapor çalışmalarında, Kalkınma Planları, sektör raporu çalışmalarında başkan ve raportör olarak doğrudan yer almış olan Prof. Dr. Tezer, birçok projede de yönetici olarak görev yapmıştır.
Prof. Dr. Tezer, 2005 yılında 2 yıl için, OSD’yi temsil ettiği (OICA) Uluslararası Otomotiv Sanayii Birliği’nde Başkan Yardımcısı görevine seçilmiştir. Prof. Tezer 2011 yılında yeniden 3 yıllık bir süre için OICA Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Kendisi 31 Mart 2015 tarihine dek OSD Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı görevini ifa edecektir.
Prof. Dr. Tezer’den boşalan OSD Genel Sekreterlik görevine 17 Şubat 2015 itibariyle Osman Sever atanmıştır. İTÜ Makine Fakültesi mezunu olan Osman Sever, 1987 – 2009 yılları arasında otomotiv sektöründe değişik görevler üstlendikten sonra, 2009 – 2014 döneminde yurtdışında otomotiv sektöründe yönetici olarak çalışmıştır.

 

REKLAM ALANI