Dolar 32,5872
Euro 34,7956
Altın 2.497,71
BİST 9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Otokar’a “En Başarılı Ar Ge Merkezi” ödülü

Otokar’a “En Başarılı Ar Ge Merkezi” ödülü
07 Mart 2014 08:00
A+
A-

otokar_tirliner_1Otokar açıklamasına göre, Ar-Ge Merkezleri 2012 yılı Performans Endeksi Değerlendirilmesi ve Teknoloji Transfer Ofisleri İşbirliği Çalıştayı’nda, şirket “Otomotiv Sektöründe En Başarılı Ar-Ge Merkezi Ödülü”nü kazandı.

Böylece, son beş yıldır cirosunun yaklaşık yüzde 4’ünü Ar-Ge’ye ayıran ve sadece 2013 yılında 50 milyon TL’lik Ar-Ge harcaması yapan Otokar’ın “Kendi teknolojisini geliştirerek ürünlerinde yerli ve milli kimlik özelliğini koruma” vizyonu da ödüllendirilmiş oldu.

Ar-Ge Merkezi çalışanı sayısı 491’e ulaşan, 100’e yakın patent, endüstriyel tasarım ve faydalı modeli bulunan Otokar, son 10 yıl içinde Ar-Ge yatırımları ile kaynaklarını ülke içinde kullanma ilkesini uyguladı. Otokar, 2012 yılında Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en modern Tank Test Merkezi’ni devreye alarak sektörün hizmetine sundu.

Etkin Ar-Ge çalışmaları amacıyla savunma sanayinde kullanılmak üzere 2013 yılında kule sistemleri için 6 Eksenli Simülatör devreye alındı. Otokar Ar-Ge merkezinde gerçekleştirilen çalışmalarla Tulpar, Ural, Cobra II, Tempo, Euro 6 motorlu otobüsler, Atlas, Maxi kesit tanker semi-treyler, Mega Iceliner ve trene yüklemeye uygun treyler gibi yeni ürünler piyasaya sunuldu.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: