Dolar 32,5583
Euro 34,8869
Altın 2.429,72
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

OPET, 2013’te yüzde 5 büyümeyi hedefliyor

OPET, 2013’te yüzde 5 büyümeyi hedefliyor
13 Nisan 2013 05:36 | Son Güncellenme: 13 Mayıs 2013 21:48
A+
A-

Opet

 

OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, 2013 yılında da sektörün üzerinde, yaklaşık yüzde 5’lik bir büyüme hedeflediklerini belirtti.

 

Cüneyt Ağca, 11. Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ Ekipmanları Ve Teknolojileri Fuarı-Petroleum Istanbul’da yer alan OPET standında, şirketin 2012 yılı performansı, 2013 yılı hedefleri ve sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Geçen yıl özellikle kaçağın azalması ve 10 numara yağ için alınan önlemlerin de katkısıyla tüketimde artış olduğunu ve sektörde de büyüme yaşandığını belirten Ağca, 2012 yılında önceki yıla kıyasla yüzde 7 civarında bir büyüme yakaladıklarını kaydetti.

 

OPET’in kuruluşunun 20’nci, Koç Grubuyla ortaklıklarının da 10’uncu yılını kutladıkları 2012’de yine sektörün üzerinde büyüyerek pazar paylarını artırdıklarını dile getiren Ağca, geçen yıl 14,5 milyar lira ciro elde ettiklerini ve yılı pazar payı anlamında yüzde 18,5’le kapatarak sektörde ikinciliği yakaladıklarını ifade etti.

 

İstasyon yatırımlarına 2013 yılında da devam edeceklerini dile getiren Ağca, “Yılın ilk 3 ayını hem satış hem de istasyon anlamında hedeflerimize uygun biçimde geçirdik. 50-55 civarında yeni istasyon açmayı planlıyoruz. Bu istasyonların 3’te 1’i, İstanbul başta olmak üzere 3 büyük şehirde olacak” diye konuştu.

 

Şu an 2 marka ile hareket ettiklerini ve 920 civarında OPET istasyonu, 410 civarında da SUNPET istasyonu olmak üzere toplamda 1.330 civarında istasyona sahip olduklarını kaydeden Ağca, “2013’te de yine sektörün üzerinde, yaklaşık yüzde 5’lik bir büyüme hedefliyoruz” dedi.

 

Akaryakıt istasyonları arasındaki kilometre tahdidine ilişkin bir soruya Ağca, “Kilometre tahdidinin kalkması rekabet açısından uygun olabilir. Şu an mesafe nedeniyle istasyon yapılamayan yerlere istasyon yapılabilir. Ama genelde Türkiye’de istasyon sayısı fazla. Dolayısıyla ihtiyaç olan yerlerde yapılırsa mantıklı olur ama gereğinden fazla olan yerler için çok anlamlı değil” yanıtını verdi.

 

Ağca, akaryakıt dağıtım şirketleri ile bayiler arasındaki sözleşmelerin 5 yıl ile sınırlandırıldığını hatırlatarak, “Yapı biraz değişiyor. 5 yılda yenilemek yerine, bir strateji de istasyonların mülklerini satın almak… Biz de uygun bulduğumuz yerleri yavaş yavaş satın almaya başladık. Uzun vadede kiralama dediğimiz yeni bir yapı var, onun üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

OPET’in, TÜPRAŞ’ın ortaklığı olan tek dağıtım şirketi ve depolama kapasitesi en yüksek akaryakıt şirketi olduğuna işaret eden Ağca, aynı zamanda Türk Hava Yolları’nın (THY) Türkiye’deki tek jet yakıtı tedarikçisi olduklarını söyledi.

 

Ağca “THY, OPET Havacılık Yakıtları, 3 yılda ciddi bir büyüme göstererek cirosunu 2 milyar doların üzerine çıkardı. Öte yandan madeni yağda dünyanın en büyük bağımsız madeni yağ şirketi Fuchs ile ortaklığımızın ilk yılını başarılı sonuçlarla tamamladık. Son dönemde dikkat çeken ürünlerimizden OPET Worldcard ile sektörde bir ilke imza attık. OPET Worldcard ile Worldcard’ın faydalarını tüketiciye sunarken, akaryakıt alımında da indirim imkanı sağladık. Böylece OPET Worldcard kısa sürede, kredi kartı sektöründe önemli bir rakama, 450 bini aşkın adede ulaştı” değerlendirmesinde bulundu.

 

Ağca, “Kusursuza Yolculuk” konseptiyle 2012 yılında 7. kez KalDer tarafından müşteri memnuniyetinde lider olduklarını ve Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldüklerini söyledi.

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI