Dolar 32,3605
Euro 34,9640
Altın 2.325,39
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ONLİNE SATIŞ ORANI YÜZDE 50’ye ULAŞACAK

ONLİNE SATIŞ ORANI YÜZDE 50’ye ULAŞACAK
10 Temmuz 2019 11:22
A+
A-

 

Otobüs taşımacılığı uçak, hızlı tren gibi seyahat yolculukları artsa da vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmeye devam ediyor.5 yıl önce 223 milyon olarak tahmin edilen yolcu sayısı 2018 yılında yüzde 3 düşüşle 216 milyon kişi oldu.Fiyat avantajı bakımından ön plana çıkan ulaşım aracının biletlerinde dijitalleşme oranı da her geçen yıl artıyor. Online otobüs bileti oranının yüzde 30 seviyelerinde olduğunu belirten biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, “ Güvenli ödeme ve fiyat avantajından dolayı kişilerin bilet satın almaları da hızla dijitalleşiyor.Rakamlarda bunu gösteriyor. Önümüzdeki beş yılda otobüs biletlerinde online satışların payı yüzde 50’ye yaklaşacağı öngörülüyor “ dedi.

Gelişen teknoloji seyahat alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Eskiden bilet almak için terminallere gidilirken, yeni dönemde biletler cebimize giriyor. Bu tür kanallardan yapılan işlemlerin sayısı ise her geçen gün artıyor. Bu dijitalleşmeden otobüs biletleri de nasibini aldı. Özellikle yoğun dönemlerde bu rakamın daha da arttığını belirten biletall.com CEO’su Yaşar Çelik , Ramazan Bayramında bazı otobüs firmalarında online satış oranının yüzde 65’e ulaştığını vurguladı.

REKLAM ALANI