Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.297,91
BİST 8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Ödüllü nanoteknolojik yenilikler ZOW’da

Ödüllü nanoteknolojik yenilikler ZOW’da
11 Mart 2014 07:40 | Son Güncellenme: 11 Mart 2014 07:41
A+
A-

Aykut007Uluslararası Mobilya Endüstrisi, İç Tasarım Aksesuar ve Ekipmanları Fuarı ZOW; sektör profesyonellerini 6. kez 20-23 Mart tarihleri arasında İstanbul’da buluşturacak. Fuara, Rusya’dan Suudi Arabistan’a, İran’dan Cezayir’e, Irak’tan İtalya’ya kadar uzanan 85 farklı ülkeden ziyaretçi bekleniyor. İç planlaması ve dekorasyonu, “iş merkezi” tarzında oluşturulan standları ve ürün odaklı konseptiyle fuarcılık anlayışını değiştiren ZOW, bu sayede sektör liderlerinin  birinci sınıf buluşma yeri ve platformu olacak. Mobilya firmalarının yeni gözdesi olacak nanotektolojik ürünler de ZOW Fuarı’nın 10. Salonunda yer alan İnovasyon Merkezi’nde tanıtılacak.

Dünya’da ekonomiye ve mobilya sektörüne yön veren Almanya, Rusya ve İtalya gibi birçok ülkede gerçekleştirilen Uluslararası Mobilya Yan Sanayi ve Tedarik Fuarı ZOW,  2008 yılından bu yana İstanbul’da Doğu ve Batıyı aynı çatı altında topluyor.  Mobilya ve iç tasarım sanayisi için ticaret ve bilgi alışverişi merkezi haline gelen ZOW, tüm tedarikçi firmaları bir araya getiriyor. Uluslararası pazar liderleri ve yerli üreticilere pazarda hali hazırda var olan ürünler yerine yeni ürünlere tek noktada ulaşma imkanı sunan ZOW 2014, bu sene özellikle insan sağlığının ve çevre güvenliğinin korunmasına yardımcı olan, yeni nesil nanoteknolojik ürünlerle dikkat çekecek. İstanbul Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Zeki CANDAN ve Prof. Dr. Turgay AKBULUT tarafından gerçekleştirilen Ar-Ge projeleri sonucunda mobilya ürünlerinde kullanılan malzemeler yenilenerek,  ürünlerin kanserojen etkisi azaltılıyor.  Bilimsel projeler sonucu ortaya çıkan bu yeni nesil inovatif ürünlerde, kimyasal bir madde olan formaldehit içeriği, nanoteknolojiyle modifiye ediliyor. Normal şartlarda 40 yıl gibi uzun bir süre hava ile etkileşime giren, bunun sonucunda insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen formaldehit etkisi büyük bir miktarda düşürülüyor. Formaldehit emisyonu düşük ahşap levhalar, yeni nesil sandviç kompozitler gibi mobilya firmalarının yeni gözdesi olacak ürünler, Türkiye’de 20-23 Mart tarihleri arasında ZOW Fuarı’nın 10. Salonundaki İnovasyon Merkezi’nde…

ZOW 2014’te  “85 Farklı Ülke Tek Çatıda”

ZOW 2014 Fuarı’na dair açıklamalarda bulunan, ZOW Türkiye Müdürü Aykut Engin: “ZOW fuarı, ilk gerçekleştirildiği yıldan 2014 yılına gelinen süre içerisinde Türkiye pazarında hızlı bir yükseliş gösterdi. Sektörün en önemli markalarını ve en yeni tasarımları profesyoneller ve alıcılarla bir araya getirdiğimiz ZOW, mobilya ve mobilya yan sanayine dair sektör liderlerinin tüm ihtiyaçlara cevap veriyor. Bu yıl kendini her geçen gün yukarılara taşıyan bir pazar olan Kuzey Afrika pazarından;  Fas, Tunus, Cezayir, Libya ülkelerinden birçok ziyaretçi grup fuarımızda yer alacak. Ayrıca fuarımıza Rusya, Türki Cumhuriyetler, İran, Irak, Lübnan, Ürdün, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Sırbistan, Romanya gibi yaklaşık 85 farklı ülkeden ziyaretçi gruplar da bekleniyor. Amacımız ağırlıklı olarak yöneldiğimiz uluslararası pazarlar ile bu pazarlardaki markaların ve ziyaretçilerin fuara katılımlarını sağlayarak yerli katılımcılarımızın hedef pazarlara ulaşmalarını kolaylaştırmak. Dünyanın dört bir yanından mobilya sektörü ile alakalı herkesi buraya taşıyıp farklı bölgelerdeki gelişmeleri tek adreste öğrenme imkanı sunuyor ve yurt dışı iş bağlantılarını kolaylaştırıyoruz. Bunun yanı sıra sektöre dair en yeni ürünlerin sergilendiği fuarımız bu yıl sürdürülebilirlik alanında sektöre önemli katkılar sağlayacak. Çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ödüllü nanoteknoloejik ürünlerin Türkiye’de ilk kez fuarımızda sergilenmesi bizim için büyük gurur kaynağı.” dedi.

Mimar ve Tasarımcıların Bilgi Paylaşım Platformu; ZOW

6. Uluslararası Mobilya Endüstrisi, İç Tasarım Aksesuar ve Ekipmanları Fuarı ZOW; mimar, iç mimar ve tasarımcıların bir bütünü tasarlarken, mobilya ve yan sanayi endüstrisine dair ihtiyaç duydukları her şeyi tek noktada bulabilme imkanı sunuyor. Mimar ve müteahhitler; yapı, tasarım ve mimarlık alanlarındaki tüm yenilikleri takip etme ve bilgi paylaşımında bulunma olanağı buluyor. Sektörün uzman isimlerinin, hazırlanan panellerde buluştuğu ZOW Essentials Programı’nda, dünyaca ünlü mimar, tasarımcı ve iç mimarların seminerlerine yer veriyor. Bu yıl Konsept Projeler işbirliği ile gerçekleştirilen ZOW Essentials Semineri kapsamında, sektörün tüm profesyonelleri bir araya gelerek, Red Dot Tasarım Ödülü sahibi Massimo Iosa Ghini, Yılmaz Zenger, Mehpare Evrenol, Doc. Dr. Celal Abdi Güzer gibi değerli katılımcılardan, tasarım ve mimarı alanlarında değerli bilgiler edinecek.

zow-fuar-3

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI
ETİKETLER: