Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Nakliye ve Lojistik Sektörünün Devi Yatırım İçin Türkiye’yi Seçti

Nakliye ve Lojistik Sektörünün Devi Yatırım İçin Türkiye’yi Seçti
05 Mart 2014 12:12
A+
A-

gw görsel2

Avrupa’nın en büyük nakliye ve lojistik firmalarından biri olan Avusturya menşeili Gebrüder Weiss, İstanbul’da ilk şubesini açarak Türkiye pazarına girdi.

Yaklaşık 6.000 çalışanı, kendisine ait 162 şubesi ve yıllık (2012) 1,15 milyar Euro’luk cirosuyla, Avrupa’nın önde gelen nakliye ve lojistik firmalarından biri olan Gebrüder Weiss, Türkiye’de ki ilk şubesini İstanbul’da faaliyete soktu. Gebrüder Weiss Türkiye, kara taşımacılığı, çok modelli lojistik çözümler ve deniz & hava taşımacılığı alanlarında hizmetler sunacak.

Türkiye’de önemli bir potansiyel gördükleri için ilk şubelerini öncelikli olarak İstanbul’da açma kararı alan Gebrüder Weiss, kara taşımacılığının başına Mişel Yakop’u,  deniz ve hava taşımacılığının başına ise Rıdvan Demirhan’ı getirdi. Yakop ve Demirhan; “Liderlik modeliyle yeni şubelerinin çok yönlü yapısını vurgulamak ve ileriye taşımak istiyoruz. Türkiye’nin sahip olduğu yüksek ekonomik potansiyeli görüyor ve aynı zamanda tam kapsamlı lojistik hizmet işinde başarılı bir konumlandırma için iyi fırsatlar olduğunu düşünüyoruz” dedi.

GW Türkiye şubesinin Kafkasya ve Yakın doğuya bir köprü olacağının altını çizen Güney-Doğu Avrupa / BDT Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Müdürü Thomas Moser; “Türk üreticiler 2008 yılında yaşanan son küresel kriz esnasında güçlü bir şekilde Yakın Doğu’ya yönelerek krizin olumsuz ekonomik etkilerini daha hafif bir şekilde atlattılar. Nakliye sektöründeki Türk öncülerinin know-how’ları bu vesileyle Doğu’ya doğru büyüme göstermiştir. GW bu network üzerine de yapılandırmaya gidecektir. GW’nin İstanbul‘daki şubesinin, Gürcistan’da 2013 yılının sonbaharında açılışı yapılan lojistik terminali ile Güney Doğu Avrupa ve Kafkasya arasındaki coğrafi boşluğu dolduracağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye / Kafkaslar Hava & Deniz Bölge Müdürü Vojislav Jevtic ise; “Türkiye’nin dış ticaret hacmi 2023 yılına kadar 500 milyar dolara yükselecek, 10 büyük konteyner limanı inşa edilecek. Bu limanlardan biri mutlaka dünya çapındaki ilk 10’da yerini alacaktır” dedi.

REKLAM ALANI