Dolar 32,3670
Euro 34,9587
Altın 2.325,36
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Mutlu müşteri için mutlu çalışan şart

Mutlu müşteri için mutlu çalışan şart
11 Eylül 2017 10:17
A+
A-

Şirketler, zorlu bir rekabet ortamında ekonomik performanslarını ve müşteri memnuniyetini artırmak için kıyasıya mücadele ediyor. Küresel çapta yaptığı çalışmalarla güvene dayalı kurum kültürünün önemine dikkat çeken Great Place to Work, kurum kültürünün temelinde yatan güven düzeyini derinlemesine analiz ediyor. Yüksek güven kültürü, çalışan bağlılığını ve ekonomik başarıyı getiriyor.

Uluslararası çapta verdiği danışmanlık hizmetleriyle şirketlerin yüksek güven kültürüne sahip kurum yapısı oluşturmalarını sağlayan Great Place to Work, yaptığı araştırmaları ve analizleriyle de en iyi işverenleri belirliyor. Sürdürülebilir ve başarılı bir kurum kültürünün temelinde güven duygusu olduğuna dikkat çeken Great Place to Work, Trust Index (Çalışan Anketi) ile çalışanlarının şirketleri hakkındaki algılarını ayrıntılı şekilde analiz ediyor.

Memnuniyete değil, güven duygusuna odaklanılıyor

Her yıl dünya çapında 7 bine yakın işletme ve 22 milyondan fazla çalışanın dahil edildiği analiz çalışmaları gerçekleştiren Great Place to Work, çalışanların mevcut kurum kültürleri hakkındaki düşünceleri ve kurum kültürlerinin kalitesini derinlemesine ölçtüğü analiz yöntemi olan Trust Index ile çalışanların duygularını tahlil ediyor. Trust Index, çalışanların şirketlerinde yaşanan mevcut kurum kültürü hakkındaki hislerini ve düşüncelerini ön planda tutarak, çalışanların şirketlerine ilişkin algılarını esas alıyor. Bu analizde, zaman içinde farklılık gösteren memnuniyete değil, güven duygusuna odaklanılıyor.

Çalışan, şirketin bir parçası olduğunu hissetmeli

İnsan kaynakları ve yönetim uygulamalarının etkisi, güven kültürünün tesis edilmesiyle daha etkili sonuçlar veriyor. Şirketler, Trust Index analizi sayesinde çalışanların büyük resmin içinde kendilerini nerede gördüklerini anlayabiliyor. Great Place to Work’ün sunduğu Trust Index analiz yöntemi, şirketlerin insani değerleri ön plana çıkarabilmelerine yardımcı oluyor. Memnuniyet anketleri ile sadece anlık durumlar gözlemlenebiliyor ve kurum kültürünü geliştirmek için somut bir fayda sağlayamazken Trust Index, çalışanların mevcut kurum kültürü hakkındaki gerçek algılarına odaklanarak daha net sonuçların elde edilmesini sağlıyor.

Sezgisel cevaplarla çalışanların gerçek fikirleri ortaya çıkıyor

Trust Index analizi, süreçler ve memnuniyet ile ilgili sorulardan oluşmadığı için çalışanlar sorulara doğrudan sezgisel cevap veriyor. Sezgisel cevaplar da algı ve gerçekleri yansıtıyor. Dolayısıyla alınan cevaplar daha gerçekçi bir durumu ifade ediyor. Bu analizde yönetim, bölümler ve çalışanlar arasındaki bakış açıları da net olarak tespit edilebiliyor. Değişim ve dönüşüm çalışmalarında yönetim tarafından yapılan uygulama ve davranışların çalışanlar tarafından nasıl bir algıya sebep olduğu kolayca anlaşılabiliyor.

Çalışanların kuruma karşı olumsuz algısı müşteriye yansıyor

Güven kültürüne sahip kurum kültürü yapısı oluşturulamamış şirketlerde, insan kaynakları veya yönetim tarafından atılan adımlar gerekli etkiyi yaratamıyor. Kurum kültürünün derinlerinde çalışanların negatif algısına sahip konular mevcut olduğunda yüzeysel konularla uğraşmak çalışanlarda daha fazla tepkiye yol açıyor. Bu durum da önce çalışan performansına sonra müşterilere olumsuz şekilde yansıyor.

İnsani dokunuş, şirketlerin rekabet gücünü artırıyor

Sürdürülebilir başarının temelinde yüksek güven kültürünün yattığını söyleyen Great Place to Work Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Volkan Tarsus, “Memnuniyet anketleri, şirketlerin kurum kültürü gelişimine, çalışan ve ekonomik performanslarına doğrudan katkı sağlayamıyor. Yüksek güven kültürüne odaklanan, çalışanlarına dokunan şirketler, yoğun rekabette avantajlı konumlarını sürdürmeye devam edecek. Samimiyet, güven, hakkaniyet ve çalışanların fikirlerini önemsemek, başarıya giden en güçlü adımları oluşturuyor. Yaptığımız araştırmaların yanı sıra yüksek güven kültürünü oluşturma temelindeki çalışmalarımız ve danışmanlık alanındaki uzmanlığımız ile şirketlerin hedeflerine ulaşması için bu süreçleri nasıl yönetmeleri gerektiğini aktarıyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI