Dolar 32,5593
Euro 34,9449
Altın 2.427,80
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

MÜSİAD Trakya’daki İlk Şubesini Açtı

MÜSİAD Trakya’daki İlk Şubesini Açtı
24 Haziran 2013 14:52 | Son Güncellenme: 25 Haziran 2013 11:35
A+
A-

 MUSIAD_T

MÜSİAD Yurtiçi Şube ağını genişletiyor. Çorlu’da gerçekleştirilen açılış ile MÜSİAD Tekirdağ Şubesi hizmete girdi. Bu açılışla birlikte MÜSİAD Trakya’da ilk şubesine kavuşurken, Türkiye genelinde 37. Şubesini de açmış oldu.Açılış merasimi sonrası yapılan galada  konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, Gezi Parkı olaylarına değinerek, “Gezi Parkı’nda, çevreci protestoların ne hale dönüştüğünü, Türkiye’den, Ortadoğu’daki gibi bir bahar çıkarmaya hevesi olanları gördük. Fakat Türkiye, eski Türkiye değil.” dedi.

Çorlu’da gerçekleştirilen açılış merasimine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Mustafa ŞENTOP, Tekirdağ Valisi Ali YERLİKAYA, MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, MÜSİAD 3. Dönem Başkanı Dr. Ömer BOLAT, MÜSİAD 4. Dönem Başkanı Ömer Cihad VARDAN, MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay DEDE, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Başkanları ve MÜSİAD Üyeleri katıldı.

MÜSİAD Türkiye Geneli’nde 64 Noktada Faaliyet Gösteren Bir STK Oldu

Trakya’da ilk şubelerini açmanın mutluluk verici olduğunu belirten Genel Başkan Nail OLPAK, “Bugün, temsilciliklerimiz, şubelerimiz ve temsilcilerimizle, Türkiye’nin 64 noktasında faaliyet gösteren bir STK’yız. Kuruluşumuzdan itibaren sahip olduğumuz değerlerimiz var. MÜSİAD’ı bugünlere getiren, milletinin değerlerine sahip entellektüel birikimi ve itibarlı üyeleridir. Bugün de onlarla, sizlerle birlikteyiz.” dedi.

57 Ülkede 140 Noktada Temsil Ediliyoruz

Yakın bir tarihte Almanya’da Mannheim Şubesi’ni de açtıklarına değinen MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, yurtdışında 57 ülkede, 140 noktada temsil edildiğiklerini söyledi ve “Washington DC Temsilcimize ilaveten devreye giren Brüksel, Cidde ve Pekin Temsilcilerimizi, bir süre sonra Addis Ababa ve Moskova Temsilcilerimizin izleyeceğini de belirtmek istiyorum.” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail OLPAK, galada yaptığı konuşmada Gezi Parkı olaylarına da değinerek, “Gezi Parkı’nda, çevreci protestoların ne hale dönüştüğünü, Türkiye’den, Ortadoğu’daki baharlar gibi bir bahar çıkarmaya hevesi olanları gördük. Fakat Türkiye, eski Türkiye değil.” dedi. Genel Başkan OLPAK, Türkiye’nin kredi notunun arttırılmasında yavaş ve cimri davranan batının, gezi olaylarında aceleci ve cömert davrandığını belirterek olayların zamanlamasına dikkat çekti.

musiadtdagacilisnailolpak02

OLPAK şunları söyledi: “Farklı düşüncelerin, şiddet içermeden ve şiddetle karşılaşmadan ifade edilebilmesinin önemini, ilk açıklamamızda söylemiştik. Ancak, ağaçların sökülmesini protesto etmekle başlayan eylemler, kısa sürede hem amacından, hem de parktaki genç eylemcilerin eylem sınırlarından çıktı. MÜSİAD olarak yaptığımız ilk açıklama da, son açıklama ortada. Şiddete, nereden gelirse gelsin, karşıyız. Elbette, demokrasiden ve özgürlüklerden yanayız. Ancak, talepleri ifade etme özgürlüğünü, ülkenin başbakanına hakaret etme, kamu ve vatandaşa ait mallara, sosyal hayata, iş hayatının sürdürülmesine zarar verme aşamasına getirilmesine ve gösteri terörüne de karşıyız. Bunu da, ilk günden itibaren, her ortamda, açıkça ifade ettik.

Türkiye’nin kredi notunun arttırılmasında, yavaş ve cimri davranan batı, Gezi olaylarında, aceleci davrandı. Bakın, Sayın Valimiz burada, kendisi, Hilvan’da kaymakamlık, Şırnak’ta ve Ağrı’da Valilik yaptı. Bölgeyi ve sorunları iyi biliyor. Bugün, MÜSİAD olarak Çözüm Süreci’ni neden net olarak desteklediğimiz daha iyi anlaşılıyor. Ne zaman başladı bu yaşananlar? Reyhanlı’da bombalar ne zaman patladı? Çözüm Süreci’nin başarılı olacağı ortaya çıkınca. Kan akmayacak, insanlar huzur içinde yaşayacak. Ülkemize yatırım yağacak. Milyarlarca Euroluk yatırımlar için imzalar atıldı. Nükleer Santral, 3. Köprü, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı. Bunlar, IMF’ye borcumuzun son taksidinin ödenmesiyle birlikte, başka bir anlam da kazandı. Türkiye, sadece IMF’ye borcunun son taksidini 60 yıl sonra ödemekle kalmadı. 1854 yılında Düyun-u Umumiye’den aldığı ilk borcun son taksidini 100 yıl sonra ödeyen, ne tesadüf, aynı yıl 1954’te IMF’den ilk borcunu da alan Türkiye, 160 yıllık bir borçlanma dönemini kapattı. Türkiye artık kazanmayı öğrendi. Bundan vazgeçmeye de hiç niyeti yok. İşte bu süreçte ne oldu biliyor musunuz? Türkiye’nin gücü test edildi. Türkiye’nin bankacılık sistemi, finans kurumları, borsası, piyasaları test edildi. Türkiye’nin kamu maliyesi, kamu idaresi, sinirleri, vatandaşın farklı görüşlere tahammülü test edildi. Bir tartışmayla gecelik faizin % 7.200’lere çıktığı Türkiye’den, gösteriler sebebiyle, piyasalarının beklendiği oranda etkilenmediği bir Türkiye’ye geldik. Bunda, barış ve demokrasi atılımlarıyla daha güvenli hale gelen Türkiye’nin, huzur arayışının büyük payı var.

REKLAM ALANI