Dolar 32,5619
Euro 34,8813
Altın 2.429,52
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Muhtar Kent, 3M Yönetim Kurulu’nda

Muhtar Kent, 3M Yönetim Kurulu’nda
07 Şubat 2013 10:09
A+
A-
  • muhtar kent

 Dünyanın en önemli 10 yöneticisi arasında kabul edilen Muhtar Kent, 3M Yönetim Kurulu’na seçildi. Halen Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luğu görevlerini yürütenKent, 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren 3M’nin Yönetim Kurulu’nda görev alacak

 Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent, 3M’nin Yönetim Kurulu’na seçildi. 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren 3M Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alacak olan Muhtar Kent’in yeni göreviyle ilgili 3M Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Inge G. Thulin şunları söyledi: “Sayın Muhtar Kent’in Yönetim Kurulumuza katılmasından dolayı son derece mutluyuz ve büyük memnuniyet duymaktayız. Kendisinin şirketimize çok değerli bir yönetim anlayışı ve deneyim katacağına olan inancımız sonsuz”.

Global iş dünyasının en itibarlı yöneticilerinden olan Muhtar Kent, Tüketici Gıda Forumu’nun Eş Başkanı ve Dış Politika Derneği’nin üyesi. Dünya Ekonomik Forumu’nun Uluslararası İş Konseyi Başkanlığı’nı yürütmekte olan Kent, geçmiş dönemde ABD-Çin İş Konseyi Başkanlığı’nı da yaptı. Kısa bir süre önce ABD Başkanı Barrack Obama ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton tarafından Güneydoğu Asya Ülkeleri için Öncü Kişilikler Grubu’na seçilen Kent, Uluslararası Özel Olimpiyatlar Birliği, Ronald McDonald Çocuk Vakfı, Catalyst ve Emory Üniversiteleri’nin yönetim kurullarında da görev yapıyor.

2005 yılında Coca Cola Kuzey Asya, Avrasya ve Orta Doğu Grup Başkanı olan Muhtar Kent, 2008 itibariyle Coca Cola’ya CEO olarak atandı ve 2009 yılında da Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Tarsus Amerikan Koleji‘ni bitiren Muhtar Kent, 1978 yılında üniversite eğitimi için gittiği İngiltere’de Hull Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Okan Üniversitesi’nin 2010 yılında verdiği Onursal Doktora unvanına layık görülen Muhtar Kent, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

 

REKLAM ALANI