Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Muhasebeciler işkolik, mimarlar ve reklamcılar rahatlarına düşkün

Muhasebeciler işkolik, mimarlar ve reklamcılar rahatlarına düşkün
17 Nisan 2015 10:14
A+
A-

Avansas

Ofislerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye’nin lider ofis marketi Avansas.com, Türkiye’nin dört bir yanında farklı sektörlerin ofis alışverişinde neleri tercih ettiğine dair bir harita hazırladı. Avansas.com’un satış verilerine ve saha araştırmalarına göre, temizliğe en düşkün çalışanlar diş doktorları, konforu elden hiç bırakmayan mimarlar ve reklamcılar. Muhasebeci ve mali müşavirlerin ise işten başka bir şey düşünmeye vakti olmadığı, ofis alışverişindeki tercihlerinden anlaşılıyor.

Farklı sektörlerin ofis alışverişi tercihi zaman zaman mesleklerin kendilerine özgü özelliklerini ve çalışma koşullarını da ortaya koyuyor. Ofis malzemeleri pazarında online alışverişin lider markası Avansas.com da farklı sektörlerin alışveriş alışkanlıklarına dair bilgileri satış verilerine ve saha araştırmalarına göre derledi. Diş doktorları ve emlakçılar temizlik konusuna daha çok önem verirken, mimarlar ve reklamcılar meslek grupları arasında konforuna en düşkün grubu oluşturuyor. Sonuçlar, tam bir işkolik olan muhasebeci ve mali müşavirler ile dişçilerin ortak noktasının ise kapıda peşin ödemeyi tercih etmeleri olduğunu ortaya koyuyor.

Avansas.com verilerine göre, uzun saatler ve hatta geceler boyunca ofiste sabahlamak zorunda kalan hukukçular; kahve ve çay gibi içecekler tüketerek yorgunlukla baş etmeye çalışırken, vazgeçilmezleri arasında elbette ki dava dosyası, mektup zarfı ve fotokopi kağıdı var. Diğer bütün illerden farklı olarak Diyarbakırlı avukatların en çok tercih ettiği ürünler arasında stick yapıştırıcı ve mektup zarfı yer alıyor.

Nakiti sevenler peşin çalışıyor

Muhasebecilerin ve mali müşavirlerin ise aklı fikri işte. En çok satın aldıkları ürünler elbette ki hesap makinesi ve klasör. Her gün sık sık para sayan muhasebeciler ve genelde nakit çalışan diş doktorları, ofis alışverişinde de kapıda peşin ödemeyi tercih ediyor.

Diş doktorlarının alışveriş tercihleri de, ofiste oturmaya ya da keyif yapmaya pek vakit bulamadıklarını gösteriyor. Temizlik konusunda çok titiz olan diş doktorlarının ofislerine en çok aldıkları malzemeler, hastalarının tedavisinde en sık kullandıkları kağıt havlu, karton bardak ve çöp torbası.

Konforuna en düşkün olanlar reklamcılar ve mimarlar

Tüm gün masa başında yeni fikirler yaratmaya çalışan meslek grupları ise, ofiste rahatlığa büyük önem veriyor. Örneğin reklam, PR ve pazarlama ajansları, kahveden vazgeçemiyor ve hem çalışanları hem de ofise gelen müşteriler için bol bol kahve satın alıyor.

Mimarlık ofisleri ise, mimari planları hazırlamak amacıyla bol bol plotter kağıt, eskiz kağıdı ve kalem kullanıyor. Bu arada saatlerce masa başında çalışmanın yol açtığı fiziksel yükü azaltmak için de ayak desteği gibi ortopedik ürünler kullanmayı tercih ediyorlar. Ortopedik ürünlere en fazla ilgi gösteren mimarlar ise Gaziantep’te.

Her şey müşteri için

Bazı sektörlerde ise ofis alışverişinde en önem verilen kriter, müşterileri memnun etmek. Örneğin güzellik merkezleri, doğal olarak bol bol ıslak havlu ve eldiven satın alıyor. Ayrıca müşterilere ikram edilen Türk kahvesi, soda ve diğer içecekler de listenin başında yer alıyor. Avansas.com’dan en fazla alışveriş yapan güzellik merkezlerinin bulunduğu iller arasında ise İzmir var. Emlakçılar ise müşterilerini çay servisiyle mutlu etmeye çalışıyor.

Avansas.com verileri, farklı meslek gruplarında kadın-erkek oranına dair de ortalama bir oran ortaya koyuyor. Ofis malzemelerini satın alanların cinsiyetlerine göre yapılan dağılımda muhasebeci ve mali müşavirlerin sadece yüzde 10’u, emlakçıların ise yüzde 35’i kadın. Mimarlık ofislerinde ve hukukçularda kadın-erkek oranı birbirine çok yakın. Diş doktorlarında kadınların oranı yüzde 70’ken, kadınların en fazla olduğu iş kolu elbette ki güzellik merkezleri.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI