Dolar 32,5863
Euro 34,7960
Altın 2.509,75
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Moody’s Türkiye’nin notunu değiştirmedi

Moody’s Türkiye’nin notunu değiştirmedi
09 Nisan 2016 11:04
A+
A-

moodys_turkiyenin_kredi_notunu_yukseltti_h43371
Moody’s Türkiye’nin “yatırım yapılabilir” seviyedeki kredi notunu değiştirmedi.Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin “Baa3” ile “yatırım yapılabilir” seviyedeki kredi notunu ve “negatif” not görünümünü değiştirmedi.

Moody’s’in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde herhangi bir güncelleme yapılmadığı bildirildi.

Açıklamada, “Moody’s bu duyuruyu, Avrupa Birliği (AB) Ülkeleri Derecelendirme Takvimi’nin 8 Nisan 2016 için belirlenmiş faaliyetlerine ilave açıklık getirmek amacıyla yapmaktadır. Duyuru, piyasalar için bilgi sağlamak amacındadır, resmi bir kredi notu eylemi açıklaması değildir” ifadelerine yer verildi.

Kuruluş, böylece Türkiye için bu yılki değerlendirme takviminde ilk tarihi beklendiği gibi pas geçmiş oldu. Takvimdeki diğer iki potansiyel değerlendirme tarihi ise 5 Ağustos ve 2 Aralık. Ekonomistler, 2 Aralık’ta değerlendirmeye gidilmesinin daha muhtemel olduğunu öngörüyor.

Moody’s, Türkiye’ye yönelik son not değerlendirmesini 4 Aralık 2015 tarihinde yaparak, “Baa3” ile “yatırım yapılabilir” seviyede bulunan kredi notunu ve “negatif” not görünümünü teyit etmişti.

REKLAM ALANI