Dolar 32,5813
Euro 34,7803
Altın 2.507,96
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Mısır’daki askeri darbe ihracatı vurdu

Mısır’daki askeri darbe ihracatı vurdu
06 Temmuz 2013 08:21 | Son Güncellenme: 06 Temmuz 2013 08:22
A+
A-

ihracat

UND Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, Mısır’da 200, Suudi Arabistan’da ise 500 Türk TIR’ının Türkiye’ye gelmek için beklediğini söyledi. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, Mısır’da 200, Suudi Arabistan’da ise 500 Türk TIR’ının Türkiye’ye gelmek için beklediğini söyledi. Şanverdi, İskenderun Limanı’ndan RO-RO ile Mısır’a gitmek için ise 350 TIR’ın beklediğini kaydetti. Yüklerin bozulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu aktardı.

Mısır’daki olaylardan dolayı Mısır ve Suudi Arabistan’da bulunan Türk TIR’larının Türkiye’ye gelemediğini aktaran Şanverdi, bunun İskenderun’dan gitmesi gereken RO-RO gemisinin gidememesinden kaynaklandığını söyledi. Şanverdi, “Mısır’ın Portsaid limanında 200 Türk TIR’ı Türkiye’ye gelmek için bekliyor. Liman şimdilik güvenli ancak ileriki günlerde ne olacağı belli değil.” dedi.

Suudi Arabistan’da bulunan 500 TIR’ının geri dönmek için Mısır’a gelmek zorunda olduğunu, bu araçların da olaylardan dolayı gelemediği belirtildi. Karayolundaki konvoyda güvenlik olmadığı için TIR’lar Duba Limanı’nda bekliyor. Şanverdi, Süveyş Kanalı’nın geçici olarak kullanılmasının yararlı olacağını ifade ederek şöyle konuştu: “Süveyş Kanalı kullanılsın. Mısır’a girilmeden, doğruca Suudi Arabistan’a gidilsin. Ancak kanaldan geçiş ücreti yüksek olduğu için devlet yetkililerimiz çözüm bulsun. Ayrıca, İskenderun Limanı’ndan RO-RO ile Mısır’a gitmek için 350 TIR bekliyor. Yükler bozulacak sorunlarımıza çözüm bulunsun, yetkililere gerekli başvurumuzu yaptık.



REKLAM ALANI