Dolar 32,3733
Euro 34,9950
Altın 2.325,67
BİST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Meteoroloji’den aşırı sıcak uyarısı

Meteoroloji’den aşırı sıcak uyarısı
19 Haziran 2016 11:44
A+
A-
Meteoroloji'den aşırı sıcak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı bölgelerinde sıcaklığın 2 ila 6 derece artacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa ve Ordu çevreleri, Samsun, Tokat, Malatya ve Sivas’ın doğu ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ile 6 derece artması beklenirken, doğu bölgelerde önemli bir değişikliğin olması beklenmiyor.

Mevsim normallerinin 9 derece üzeri

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege Kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz Kıyıları, İç Anadolu’nun iç ve doğu kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batı kesimlerinde kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden kuvvetli sıcak hava dalgası uyarısı geldi. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun batısında beklenen sıcak hava dalgası sebebi ile, mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Az bulutlu ve açık geçecek.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, rüzgarın, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı bulutlu, Sivas’ın doğu kesimlerinin öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Rüzgarın, iç ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu ve açık. Rüzgarın, geçecek kıyı kesimlerinde kuzey doğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi öngörülüyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu çevreleri ile Samsun ve Tokat’ın doğu kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ve doğusu ile Elazığ çevreleri ve Malatya’nın doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgarın ise bölgenin güney ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeyi ve doğusu ile Şanlıurfa çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI