Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Memur maaşları ne kadar artacak?

Memur maaşları ne kadar artacak?
06 Kasım 2019 12:25
A+
A-

Memur maaşları ne kadar artacak? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

3600 ek gösterge ile 1 milyonu aşkın kamu görevlisinin maaşlarında, tazminatlarında ve emekli aylıklarında artış yaşanacak. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in verdiği müjdeli haber sonrasında “3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?” sorusu sorulmaya başlanmıştı. İşte son dakika 3600 ek gösterge haberleri ve süreçte son durum…

3600 ek gösterge için gelecek yeni açıklamaları bekleyen memurlara sevindiren haber kısa süre önce gelmişti. Süreci olumlu değerlendirdiklerinin altını çizen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Peki, ek gösterge yasalaştıktan sonra memur maaşları ne kadar artacak, gösterge kimleri kapsayacak ve Çelik hangi açıklamalarda bulundu?

MEMUR MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK?

Ek göstergenin yasalaşması durumunda memur maaşlarına 40 – 50 arası emekli maaşlarına ise 500 ile 750 TL arasında zam gelecek.

EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSIYOR?

Ek gösterge durumu yaklaşık 280 bin polis, 1.1 milyon öğretmen, 110 bin hemşire ve 110 bin din görevlisi olmak üzere toplamda 1 milyon 600 bin kişiyi etkileyecek.

ÖMER ÇELİK’TEN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, polis, öğretmen, din adamı ve hemşirelere verilen 3 bin 600 ek gösterge sözü hakkındaki soruyu şu şekilde cevapladı:

“Bu konudaki yaklaşımız pozitif bir yaklaşımdır. Herhangi bir şekilde negatif ele aldığımız konu yok. Arkadaşlarımız çalışıyorlar, bu çalışmalarda polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesiyle ilgili yapılacak düzenleme söz konusu. Bu düzenlemede çalışılan konu, bunun ekonomik disiplinle uygun takvime yerleştirilmesi. İkincisi personel sisteminde meslekler arası dengeler gözetilerek bunun yapılması. Ekonomik faaliyetin mali disiplin içinde uygun bir takvime yerleştirilmesi için ve meslekler arası dengeler gözetildiği için bütünsel bir çalışma yapılıyor. Zamanlaması Sayın Bakan tarafından açıklanacaktır. Bu konuda zaten karar verilmiştir. Pozitif yaklaşımımız sürmektedir.”

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge memurların, aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli unsurlardan bir tanesidir. Ek göstergelerin yüksek olması emekli aylığı ve ikramiyesinin de yüksek olması anlamına geliyor. Bu nedenle memurlar bulundukları unvanların 1’inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istiyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı da aynı olmuyor.

NE ZAMAN ÇIKACAK?

Konuyla ilgili resmi bir tarih açıklaması gelmese de çalışmaların tamamlanmasının ardından ek gösterge müjdesinin yeni yılda duyurulması bekleniyor.

REKLAM ALANI