Dolar 32,5836
Euro 34,8316
Altın 2.411,21
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Mavi yakalıya pazartesi sendromu yok

Mavi yakalıya pazartesi sendromu yok
08 Nisan 2017 11:56
A+
A-

Eleman.net’in anketine göre, mavi yakalı çalışanların yüzde 64’ü pazartesi sendromu yaşamıyor. İşveren firmaların da yüzde 54’ü çalışanlarının pazartesi sendromu yaşamadığı görüşünde birleşiyor.

Mavi yaka ve ara kademe pozisyonlara odaklı insan kaynakları platformu Eleman.net’in gerçekleştirdiği ankete göre, mavi yakalı çalışanların büyük bir çoğunluğu pazartesi sendromu yaşamıyor. 15.974 adayın yanı sıra 670 üye firmanın katıldığı ankete göre, çalışanların yüzde 64’ünün “Yaşamıyorum” dediği pazartesi sendromu, firmaların yarısından fazlası için de yok hükmünde.

Tatlı yiyen de var

“Pazartesi sendromu ile nasıl baş ediyorsunuz?” sorusuna yanıt veren mavi yakalı çalışanların yüzde 23’ü konsantre olarak işe yoğunlaştıklarını ifade ederken, yüzde 10’luk bir kesim hafta sonu tatilinin hayalini kurarak günü atlattığını söylüyor. “Pazartesi sendromunun ilacı tatlı yemek” diyenlerin oranı ise yüzde 3.

Yoğunluk sendromu unutturuyor

İşverenlerin pazartesi sendromuna bakışı da mavi yakalı çalışanlardan farklı değil. “Çalışanlarınızın pazartesi sendromunun üstesinden gelmesi için ne yapıyorsunuz?” sorusuna “Sendromları yokmuş gibi davranıyoruz” yanıtı veren firmaların oranı yüzde 54 iken, iş yoğunluğu nedeniyle mavi yakalı çalışanlarının sendrom yaşamaya fırsatları kalmadığını belirtenlerin oranı yüzde 18. İşveren firmaların yüzde 16’sı düzenlenen ekip toplantılarındaki sohbet ortamı sayesinde çalışanlarının konsantre olmalarını sağladıklarını ifade ederken, yüzde 12 ise küçük sürprizlerle sendromu unutturduklarını belirtiyor.

REKLAM ALANI