Dolar 32,5222
Euro 34,7276
Altın 2.490,25
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Marmaris’e kruvaziyerlerle 20 bin turist bekleniyor

Marmaris’e kruvaziyerlerle 20 bin turist bekleniyor
07 Temmuz 2013 09:46
A+
A-

marmaris_kruvaziyer_turizmi

Marmaris’e, temmuz ayında kruvaziyerlerle günübirlik yaklaşık 20 bin yabancı turistin gelmesinin beklendiği bildirildi.

Türkiye’nin en önemli kruvaziyer limanlarından biri olan Marmaris Limanı’nda temmuz ayının oldukça hareketli geçeceği belirtildi. Marmaris Liman İşletmeciliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, Thomson Celebration, ay içerisinde limana 5 kez yanaşacak.

Çoğunlukla Lübnanlı turistleri taşıyan Orient Queen’in 4 kez, İspanyol turistlerin ağırlıklı olarak bulunduğu Zenith’in ise 3 kez rotasını Marmaris’e çevireceği kaydedildi. Dünyanın en büyük kruvaziyerlerinden Aida Diva 2, Horizon’ın da bir seferinde limana demir atacağı, bu seferlerle temmuz ayında 20 bin yabancı turistin ilçeyi ziyaret etmesinin beklendiği ifade edildi.

“Silver Spirit” Marmaris’te

Bahamalar bayraklı lüks yolcu gemisi “Silver Spirit”, bu sezon Marmaris’e ikinci seferini gerçekleştirdi.

Kuşadası’ndan gelen kruvaziyer, limanın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemide değişik ülkelerden 501 yolcu ve 373 personel bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, Yat Limanı, Kordon ve Atatürk Caddesi’nde gezinti yaptı. Bazı turistler, Marmaris Kapalı Çarşısı’nda alışveriş yaparken, bazıları ise günlük turlara katılarak bölgedeki tarihi ve doğal güzelliklere sahip yerleri ziyaret etti.

Kruvaziyerin, Yunanistan’ın Santorini Adası’na gitmek üzere akşam saatlerinde Marmaris’ten ayrılacağı öğrenildi.

 

REKLAM ALANI