Dolar 32,5060
Euro 34,8201
Altın 2.490,34
BİST 9.549,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Marketler müşterisini yüzünden tanıyacak

Marketler müşterisini yüzünden tanıyacak
14 Nisan 2016 10:56
A+
A-

perakende  gıda market

Organize gıda perakende sektörünün en büyük organizasyonu olan Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı (YZB 2016), ilk gününde sektörün duayen isimlerini ağırladı. Dijital dönüşümle marketlerin önümüzdeki yıllarda müşterisini yüzünden tanıyacağını söyleyen Vodafone Türkiye Ticari Operasyonlardan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, geleceğin marketlerinin 5 duyuya hitap edeceğini söyledi. YZB 2016’da Karaman Milletvekili, Pankobirlik Başkanı Recep Konuk, çiftçilerin birlikten doğan başarı hikâyesini anlatırken, Unilever Türkiye Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel katılımcılarla yeni nesil rekabetin tüyolarını paylaştı.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen organize gıda perakende sektörünün en büyük konferans ve fuar organizasyonu olan Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) 2016’da perakende sektörünün geleceği masaya yatırıldı. Alanında duayen isimlerin sahne aldığı YZB 2016’da katılımcılarla perakende sektöründe rekabet, yeni nesil perakende, müşteri beklentileri ve yerel zincirleri bekleyen fırsatlar paylaşıldı.

Sinan_Kizildag

“ÜRÜN ASKIDAN DEĞİL, SANAL RAFTAN SEÇİLECEK”

Üreticiden tedarikçiye, perakendecilerden sektöre hizmet sunan firmalara kadar on binlerce paydaşı “Verimlilik” temasıyla bir araya getiren YZB 2016’da yeni nesil perakende süreçlerini aktaran Vodafone Türkiye Ticari Operasyonlardan Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ, müşteri odaklı yeni bir marketçilik döneminin başladığını söyledi. Dijitalleşmenin tüm sektörlerde olduğu gibi perakende sektöründe de önemli bir dönüşüm yaratacağına değinen Sinan Kızıldağ, şunları kaydetti;

“Bugün cep telefonu sahip olma yaşı 13’e indi. Dijital doğanlar dönemi başlıyor. 2020’ye kadar 100 milyar sim kart birbiriyle iletişim halinde olacak ve hane başına sim kart sayısı 10 olacak. Bu perakende sektörü için bulunmaz bir fırsat. Bu sayede marketler 24 saat açık kalabilecek. Bu dönüşümle alışveriş metotları da değişecek. Dönüşümün anahtarı perakende zincirleri olacak. Önümüzdeki süreçte müşteri odaklı yeniçağ başlıyor. Artık marketlerde 5 duyuya eden yapılanmalar göreceğiz. Bugünden itibaren perakendecilerin serbest güreşi bırakıp, grekoromen güreşe geçmeleri gerekiyor. Çünkü artık ürün pazarlama yok, deneyimletme var. Online ticaret artarken, perakende de önemini koruyacak. Perakendede müşteri deneyimi dijital hale gelecek. Önümüzdeki yıllarda müşteri ürünleri askıdan değil, sanal raflardan seçecek. Bu da marketlerin verimliliklerini artırıp, mağazaların lojistik maliyetini düşürecek. Dijitalleşme oranı finans sektöründe yüzde 76, otomotivde yüzde 70, perakendede yüzde 72. Bu iyi bir rakam ancak, bunu daha yukarılara taşımak mümkün.”

SONY DSC

BİLGİ GELECEĞİN PERAKENDESİNİ YÖNLENDİRECEK

Konferansta yeni nesil pazarlama stratejilerinin teknoloji sayesinde anlık olarak kurgulanabildiğine değinen Unilever Türkiye Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel, ilerlemenin ve inovasyonun hız kesmediği bir dönemde iş yapmanın zorluklarına dikkat çekti. Pazarlamada hava durumunun bile önemli olduğunu, oto yıkamacıların bu durumu iyi değerlendirerek anlık kampanyalar gerçekleştirdiğini söyleyen Yüksel, “Bilgi bugün olduğu gibi, yarın da çok önemli olacak. İçerik dataya, data bilgiye, bilgi de işimiz ile bağlantı kurmamıza yarıyor. 2020’de bugünün 30 katı datayı okumaya çalışacağız. Bilginin kullanılması bizim rekabetteki avantajımız olacak, bilgiyi en iyi kullanan bir adım öne çıkacak ve geleceğin perakende sektörünü bilgi yönlendirecek” dedi.

Recep_Konuk

TORKU MARKASININ BAŞARI HİKAYESİNİ PAYLAŞTI

YZB 2016’da konuşan Karaman Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ise “Birlikten Doğan Verimlilik” başlığı altında, Konyalı çiftçilerin birlikten doğan başarı hikayesini anlattı. Konuk, omuz omuza veren ve kooperatif çatısı altında 1952 yılında bir araya gelen on binlerce çiftçiyi etkin aktör haline getiren Konya Şeker’in ve Torku markasının başarı hikayesini YZB 2016’da katılımcılarla paylaştı.

REKLAM ALANI