Dolar 32,5351
Euro 34,9450
Altın 2.439,05
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

LPG bayileri, akaryakıt şirketi kurdu

LPG bayileri, akaryakıt şirketi kurdu
10 Haziran 2012 21:09
A+
A-

Anadolu LPG Sanayicileri Derneği üyesi 11 şirket bir araya gelerek “Anapet” isimli akaryakıt ana dağıtım şirketi kurdu. Yeni şirketle, sadece LPG otogaz satan istasyonlarda benzin-motorin türü akaryakıt satışı da yapılacak.

Bu amaçla kurulan Ana Akaryakıt Lpg, Lng, Cng Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ (Anapet), EPDK’ya başvurarak akaryakıt dağıtım lisansı aldı. Son yıllarda tüketimi hızla artan likit gazın cazibesine akaryakıt dağıtım istasyonları da kapıldı. Birçok şirket otogaz satışı yapmaya başladı. Sektöründeki 46 ana dağıtım şirketi ile 12 bin 861 akaryakıt bayilik lisansı; LPG Otogaz’da ise 70 dağıtıcı lisansı ile 9 bin 541 LPG otogaz istasyonu faaliyet gösteriyor. Bu istasyonlardan bazıları, akaryakıt ve LPG satışını aynı anda yaparken bazıları ise sadece LPG otogaz satışı yapıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre akaryakıt firmalarının şirket kurma fikri, LPG Otogaz bayilerinden gelen talep üzerine doğdu. Bayiler, “Araçlar LPG almaya geliyor, ancak bazıları akaryakıt da almak istiyor. Olumsuz cevap vermek zorunda kalıyoruz. LPG alan araçlara aynı zamanda akaryakıt da verelim. Bu imkân sağlanırsa, satışlar daha da artar.” düşüncesiyle taleplerini derneğe iletti. Bayilerin isteğini değerlendiren Anadolu LPG Derneği üyesi bazı şirketler bir araya gelerek Anapet akaryakıt dağıtım şirketini kurdu. Kısa sürede içerisinde Türkiye genelinde faaliyete geçecek Anapet, sadece LPG otogaz satan istasyonlara akaryakıt ikmaline başlayacak. Ancak LPG otogaz bayileri, akaryakıt satışı yapabilmeleri için EPDK’dan bayilik lisansı almaları gerekiyor. EPDK kaynakları, LPG istasyonlarının akaryakıt satışı için lisans almaları gerektiği bilgisini verdi. Buna göre, daha önce akaryakıt satan ve sonra LPG satışı için lisans alan akaryakıt bayileri gibi, halen sadece otogaz satan bayiler de EPDK’ya başvurup akaryakıt lisansı alacaklar. Bu şekilde hem LPG hem de akaryakıt satışı yapmış olacaklar. Sektör kaynakları, yeni oluşumun özellikle Anadolu şehirlerinde sektördeki rekabete olumlu katkı yapacağı görüşünde.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,