Dolar 32,3670
Euro 34,9587
Altın 2.325,36
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Lojistik sektörü 2023 Türkiye’sinde üç kat büyüyecek

Lojistik sektörü 2023 Türkiye’sinde üç kat büyüyecek
17 Haziran 2013 07:56 | Son Güncellenme: 17 Haziran 2013 08:22
A+
A-

mezuniyet balkon

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’ndan 700 yeni mezun törenle diploma aldı

Türkiye’nin ilk lojistik temalı meslek yüksekokulu olan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun 4. dönem mezunları Hıdiv Kasrı’nda törenle mezuniyet diplomalarını aldı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan’ın katıldığı törende Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel ve Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen ve Mütevelli Heyeti üyeleri de yer aldı. Ahmet Yüksel, genç mezunlara başarılı bir meslek hayatı ve yaşam için öğütler verirken; Başkan Ruhi Engin Özmen lojistik sektörünün 2023 Türkiye’sinde üç kat daha büyüyeceğini söyledi. Özmen, Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu’nun kurulduğunda 130 öğrencinin olduğunu; bugün ise 800 mezuna ulaşmış bir kurum olduğunu belirterek mezunların sektörde iş bulma oranının yüzde 88 olduğunu ifade etti.

Törende 2012-2013 akademik yılında lisans ve ikinci eğitim olmak üzere toplam 19 programdan başarıyla mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Neşe Erdoğan adlı öğrenci birincilikle mezun olurken, Ayça Avşaroğlu ve Soner Yamaç ikinciliği paylaştı. Ersin Demir adlı öğrenci ise üçüncülükle mezun oldu.

ruhi özmen.jpgahmet yuksel.jpgBeykoz Bld Bsk.jpg

Beykoz kaymakami.jpg
mezun baba ogul.jpg

SIRADIŞI MEZUNLAR / Baba-oğul aynı anda mezun oldu

Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet töreninde bu yıl sıra dışı anlar yaşandı. İşletme öğrencisi 21 yaşındaki Enes Özmen, babası İsmet Özmen ile birlikte mezun oldu. Lojistik programından mezun olan İsmet Özmen(53), çocuklarını okumaya ve üniversite eğitimi almaya teşvik etmek için yeniden öğrencilik hayatına döndüğünü belirtti. Bundan iki yıl önce de kızıyla birlikte üniversite sınavına girdiğini anlatan İsmet Özmen, halen bir kurumda idari yönetici olarak çalışıyor.

Gençlere insanın her yaşta öğreneceği bir şeyler olduğunu göstermek istediğini belirten Özmen, ‘’Bugünün gençleri yani Y kuşağı, yaşanan son olaylardan sonra gördüğümüz gibi, bize internet başından kalkmayan, vurdumduymaz bir gençlik olmadığını gösterdi. Bundan sonra gelecek Z kuşağı bundan olumlu yönde etkilenecektir. Ben hem oğlumu motive etmek hem de onlara bir örnek teşkil etmek için yeniden okula döndüm’’ diye konuştu.

 mezun cift 1.jpg

SIRADIŞI MEZUNLAR / Tepe çifti ailece okulda

Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu’nun bu yıl mezun ettiği öğrenciler arasında Kadriye- Cengiz Tepe çifti de bir diğer sıra dışı örneği oluşturdu.

5,5 yaşında bir kızları olan çift iki yıllık uzaktan eğitim veren Lojistik ve Dış Ticaret bölümlerinden başarıyla mezun oldu. Her ikisi de daha önce nakliyat sektöründe çalışmış olan Tepe çifti,  aile ve ev ile ilgili sorumlulukların yanı sıra, son iki yıl boyunca derslere ve sınavlara birlikte hazırlandıklarını belirtti. Anaokulu öğrencisi kızlarıyla birlikte aile boyu okuduklarını belirten Tepe çifti, eğitimlerine gelecek yıl açılması beklenen Beykoz Üniversitesi’nde devam etmeyi hedefliyor.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Hakkında

Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından hayata geçirilen Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu “lojistik temalı” bir yükseköğretim kurumudur. Sektörün ihtiyacı olan “her işten anlayan değil, yaptığı işi en iyi bilen ve doğru yapan nitelikli yetişmiş insan gücü”nü yetiştirmek amacıyla hayata geçirilmiş programların tamamı lojistik eksenli olup, her biri lojistik bütününün bir parçasını oluşturmaktadır. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ekonomiye katkı sağlayacak yüksek nitelikli iş gücü yetiştirmeyi, dünya standartlarında çalışan, ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve güvenilir bir yükseköğretim kurumu ve Türkiye’nin lojistik eğitim merkezi olmayı hedeflemektedir. Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun tüm programları lojistik sektörüne odaklanarak oluşturulmuştur. Eğitim ve öğretim programında Lojistik Programı’nın yanı sıra, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme Yönetimi, Mobil Teknolojiler Programcılığı, Sivil Hava Kabin Hizmetleri, Dış Ticaret, Bilgisayar Programcılığı, Raylı Sistemler İşletmeciliği ve Marina İşletmeciliği programlar yer almaktadır.

REKLAM ALANI