Dolar 32,3651
Euro 35,0159
Altın 2.325,89
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Küresel rekabet, makine sektörünü AUTOMATICA’da bir araya getirdi

Küresel rekabet, makine sektörünü AUTOMATICA’da bir araya getirdi
28 Haziran 2016 10:33
A+
A-

Automatica__4_

Hedef ve öncelikli pazarlarında iletişim çalışmalarını sürdüren Türkiye’nin Makinecileri, 21-24 Haziran tarihleri arasında Münih’te düzenlenen Uluslararası Otomasyon Ticaret Fuarı’na (AUTOMATICA) bu yıl ilk kez katıldı. Robot ve Otomasyon teknolojisindeki son gelişmelerin sergilendiği fuarda dijitalleşme ve Endüstri 4.0 konularında gözlemler yaptıklarını belirten Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, “Gelişmiş ülkelerin ticari partneri olmayı gelecekte de sürdürebilmek için, sanayi altyapımızı bir üst sınıfa taşımamız ve teknolojik olarak aynı klasmanda yer almamız gerektiğinin bilincindeyiz” dedi.

Dünya genelinde 47 ülkeden 839 katılımcının yer aldığı AUTOMATICA fuarında Türkiye’yi temsil eden Makine Tanıtım Grubu, bu yıl 45 bin kişinin ziyaret ettiği organizasyonda sektörün Türkiye’de ulaştığı gücü tanıttı. Otomasyon ve bilişim teknolojisindeki değişimlerin sergilendiği fuarda, makineciler Endüstri 4,0 alanındaki ilerlemeleri de yerinde gözlemleme fırsatı buldu.

Avrupalı teknoloji şirketlerinin makine sektöründeki öncülüğünü koruyabilme amacıyla tüm gücüyle çalıştığını söyleyen Makine Tanıtım Grubu Başkanı Adnan Dalgakıran, Çin’in de bu rekabette geri kalmamak için önemli bir atılım içinde olduğuna dikkat çekti. Güçlü bir katılım ve delegasyon ile AUTOMATICA’da görünürlük sağlayan Çin’in, teknolojik altyapısını Endüstri 4,0 alanındaki değişimlere göre yenilemeye çalıştığını ifade eden Dalgakıran şunları söyledi, “İhracat odaklı büyüme hedefinin merkezinde, Türkiye’deki tüm sektörlerin küresel ticaret içindeki payını artırması arzumuz yatıyor. Uluslararası rekabette gücümüze güç katabilmemizin yolu ise, rakiplerimizden daha iyi bir sanayi stratejisine sahip olmamızı zorunlu kılıyor. Türkiye bir sanayi devrimi yapabilecek ve ileri teknolojili ürün ihracatında ‘ben de varım’ diyebilecek güç ve potansiyele sahip bir ülke. Bu alandaki dönüşümü sağlayabilecek stratejik alanların başında ise makine sektörü geliyor.”

Devler kendilerini göstermek üzere yarışıyor

Sensör teknolojisi, kontrol sistemleri, güvenlik sistemleri ve yazılım konuları başta olmak üzere robotik sistemler alanındaki son teknolojilerin sergilendiği AUTOMATICA fuarı, Almanya’da iki yılda bir düzenleniyor. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinin, yüksek teknolojili ürünlerini sergilemek üzere birbiriyle yarıştığı AUTOMATICA fuarı, entegre montaj çözümlerinin yanı sıra servis robotiğinin de buluşma noktası olmayı sürdürüyor. Servis robotiği alanında sergilenen ürün sayısında önemli bir artışın sağlandığı AUTOMATICA’da insanlar için günlük yaşam teknolojisine dair projeler öne çıkıyor.

REKLAM ALANI