Dolar 32,3606
Euro 34,9791
Altın 2.321,68
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kurban Bayramı Tatili için Hareketlilik Başladı

Kurban Bayramı Tatili için Hareketlilik Başladı
18 Temmuz 2019 12:32
A+
A-

 

Milyonlarca kişinin seyahate çıktığı Ramazan Bayramında iç turizm yoğun bir dönem yaşamış otobüs, uçak gibi ulaşım araçlarında doluluk oranları yüzde yüzü bulmuştu. Bu durumu göz önünde bulunduran vatandaşlar Kurban Bayramı için planlarını erkenden yapmaya başladı. Ağustos ayına denk gelmesi sebebiyle Ramazan Bayramına göre daha yoğun geçeceği tahmin edilen Kurban Bayramı için ise biletler satışa çıktı.

Kurban Bayramı öncesi geri sayım başladı. 9 Ramazan Bayramı tatili sonrası gözler Kurban Bayramı tatiline çevrildi. 11 Ağustos Pazar günü başlayıp, 14 Ağustos Çarşamba günü bitecek bayram için 9 günlük tatil beklentisi yaşanırken, memleketlerine gidecek ya da tatile çıkacak vatandaşlar hem bilet bulmak hem de uygun fiyata sehayatlerini planlamak için şimdiden harekete geçti.

BAYRAMDA BİLETSİZ KALMAYIN

Bayram biletleri için kişilerin şimdiden ön rezervasyon yapmaları gerektiğini belirten biletall.com CEO’su Yaşar Çelik, “ Bayramlarda indirimli bilet olmaz. Ramazan bayramından daha yoğun bir dönem olacağını tahmin ettiğimiz için son günler yaklaştıkça bilet dahi bulamayabilirsiniz.Araç ile seyahat edecekler mümkünse arefe gününden önce yola çıksın ve dönüş için bayramın son gününü beklemesin” dedi.

CUMA GÜNÜ UÇAK BİLETİ ALMAYIN

Cuma günleri uçak bileti almaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Çelik, şunları ekledi: “2018’de en pahalı yurt içi uçak bileti Cuma günleri satıldı. Pazar sabah saatleri ise ucuz uçak bileti bulmak için en ideal gün. Seyahatiniz esnek ise hafta içi salı gününe bilet almak, size ucuz bir yolculuk yapmanız için iyi bir fırsat sunar. 2018 yılı verilerine göre en pahalı yurt dışı uçak bileti Perşembe günü satılırken, en ucuz yurt dışı uçak bileti ise Pazar günü satıldı.’’

REKLAM ALANI