Dolar 32,5026
Euro 34,5398
Altın 2.497,12
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Küba Turlarında nostalji ve eğlence

Küba Turlarında nostalji ve eğlence
07 Mart 2013 13:34 | Son Güncellenme: 27 Eylül 2017 15:11
A+
A-

VIP Turizm Küba Turları (10)

VIP Turizm uzun yıllardır düzenlediği Küba Turları ile artık bir ekol… Özellikle Küba konusunda profesyonel rehberler eşliğinde düzenlenen Küba Turlarında nostalji ve eğlence en üst noktada… Özellikle son 2 yılda artan talep ile Küba’ya ayda 2 tur düzenleyen VIP Turizm’de şimdiden yerinizi ayırtın.

VIP Turizm Küba Turları (7)

 HAVANA’NIN GİZEMLİ SOKAKLARINDA

Havanna’nın gizemli sokakları üç bölümden oluşuyor. İlki eski Havana… Burası UNESCO tarafından dünya mirası ilan edilmiş ve İspanyollardan kalan Colonial binalar restore ediliyor. İkinci bölüm ise Vadedo…  Buradaki binalar 1950 – 1959 yılında diktatör Batista tarafından Fransız mimarlara yaptırılan büyük binaların bulunduğu bölüm ve son olarak Miramar bugün daha çok yabancıların yaşadığı ve iş yerlerinin bulunduğu bölüm…

Capitolio Nacional, Real Fabrica de Tabacos Partagas , Parque Central, Barrio Chino, San Rafael Sokağı, El Prado, Hotel Nacional de Cuba, Museo de la Revolucion, Malecon, Plaza Vieja, Fabrica del Ron de  Havana Club, Havana’nın gizemli sokaklarında dolaşırken keşfedeceğimiz yerlerden ise sadece birkaçı…

PURONUN MABEDİ: VINALES VE PINAR DEL RIO

Meşhur Küba purolarının yapıldığı görmeye değer bölgelerden birisi Pınar Del Rio… İlk puro fabrikası 1760’da burada açılır ve Küba’nın en iyi purolarının bir kısmını yine burada imal edilmektedir. Havana’da olduğu gibi Pinar Del Rio’nunda bir çok güzel yapılarının olması şehri Küba’nın en iyi bölgelerinden birisi haline getiriyor. Özellikle çok güzel dekore edilmiş neo klasik binalar buranın mutlaka görmeniz gereken yerleri arasında… VIP Turizm ile ünlü Küba tütününü yetiştirildiği tütün tarlası ve çiflik evlerini de Pınar Del Rio’da görme şansına sahip olacaksınız. El yapımı Küba purosunun yapım aşamalarını yerinde göreceksiniz. Öğle yemeğimizi tipik Küba köylerinin bulunduğu Viñales Vadisi’nde yiyerek 120 metre yüksekliğindeki The Mural de la Prehistoria’yı gezeceksiniz. Ayrıca devrim öncesi mafya babalarının özel masalarının bulunduğu ünlü Tropicana’da 200 dansçı, şarkıcı ve figurandan oluşan renkli Karayip şovunu kaçırmamalısınız.

ERNEST HEMINGWAY’İN İZİNDE

Dünyaca ünlü Amerikalı yazar Ernest Hemingway’in 7 yıl  boyunca, 511 nolu odasında kaldığı Ambos Mundos Otel, Küba geziminizin en güzel duraklarından birisi… Havana’ya 20 dakika uzaktaki küçük bir balıkçı köyü olan, ünlü romanı “İhtiyar Balıkçı ve Deniz” i yazdığı, yazarın öğlen yemeklerini yediği Cojimar’da,  Las Terezzas Restaurant’ta öğlen yemeği yemek sizi yazarın hikayeleri ile buluşturacak. “Çanlar Kimin İçin Çalıyor‘’ romanından kazandığı para ile aldığı, muhteşem La Vigia Çiftliği’ndeki bugün müze olan evinde yazarın izlerini süreceksiniz.

 

COMPAY SEGUNDO’NUN DOĞUM YERİNDE

Latin müziğinin ezgilerinin dolup taştığı sokak kafeleri ve kentin en hareketli caddelerinden biri olan Calle Obispo’da eğlence sizi içine çekecek. Bu cadde üzerinde el sanatları ile ilgili küçük dükkanlar, kitapçılar, galeriler, barlar ve kafeler yer alıyor. Akşam yemeği için en güzel seçenek ise ünlü Kübalı grup Compay Segundo ile birlikte çalmış Kübalı sanatçıların, canlı ritimleri ve salsa dansları eşliğinde, Plaza de Vieja’da bulunan ve şehrin en güzel istakozunu yapan resturant olacak…

VIP Turizm Küba Turları (13)

ZAPATA’DA TİMSAH ETİ

Zapata ilginç bir yer. Havana şehrine yakın olması nedeniyle, günübirlik turlar ile gidip gezilebiliyor. Havana’ya 150 km uzaklıkta yer alıyor. Zapata bataklığının ortasında bulunan, Küba yerlilerinin yaşayışlarının heykellerle anlatıldığı, doğa harikası bir ada. Adaya sazlıklar arasından sürat motorları ile ulaşmak mümkün. Yarımada bölümünde 900’den fazla bitki, 175 kuş türü, 31 sürüngen türü ve 1000’den fazla omurgasız tür bulunuyor. Özellikle, 65 kuş türü, göçmen olarak Kuzey Amerika’dan buraya geliyor. Ayrıca koruma altına alınmış, boyları 4 metreyi bulan timsah türleri de burada yaşıyor. Zapata’da bulunan “Parque Nacional Cienaga de Zapata” turumuz esnasında göreceğimiz milli parklardan birisi… Aynı zamanda burası timsah etini denemek isteyenler için için bir fırsat sunuyor.

RENKLER ŞEHRİ TRINIDAD

Burası Küba’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan şehri… Parke taşılı dar sokaklar, kiliseler, değişik renklere boyanmış evler, antika eşyalar, hatta bu evlerde yaşayan yaşlı insanlar ile adeta renklerin kasabası… Havana‘nın son derece turistik havası, burada yerini sadeliğe bırakıyor. XVIII – XIX yüzyıllar arasında şeker üretimiyle zenginleşen, Kübalıların gurur duyduğu günümüze Koloniyal dönem mimarisi örnekleri ile dünya üzerinde en iyi korunmuş yerlerden birisi Trinidad… Ayrıca Trinidad’a has limon suyu, bal ve Küba Rom’unun karışımı Canchanchara’nın en lezzetlisini burada içebilirsiniz burada.

VE CHE’Yİ EFSANELEŞTİREN SANTA CLARA

Küba Devrimi’nin en önemli cephesi olan ve Che’yi efsaneleştiren Santa Clara şehrinde, Che Guevara’nın tarafından ele geçirilen ve Batista ordularının neredeyse tüm cephanesini taşıyan Zırhlı Tren Müze Parkını, savaşın en ateşli kısmını geçtiği bugün bile eski Hilton Oteli’nde kurşun izlerinin görüldüğü Parque Vidal’i görecek, devrim günlerini yakından hissedeceğiz… Küçük bir gerilla grubunun başında iken 9 Ekim 1967’de Bolivya’da yaralı olarak yakalanıp infaz edilen ve 30 yıl sonra cesedinin getirilerek defnedildiği Che Guevera’nın Mozolesini, “El Che” nin ünlü veda mektubunun çivi yazısı anıtını ve heykelini görme fırsatını ise burada bulacaksınız.

Hep gazetelerden, kitaplardan okuduğumuz, filmlerden seyrettiğimiz özgür Küba’nın ruhunu hissetmenin şimdi tam vakti… 1959 devrimi öncesinde tam bir eğlence ülkesi olan Küba’da ve  Havana sokaklarında dolaşmak ve nostaljiyi yaşamak ise VIP Turizm’in Küba Turları bambaşka.

REKLAM ALANI