Dolar 32,5496
Euro 34,8904
Altın 2.432,22
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Kredi kartları ve finans dünyası

Kredi kartları ve finans dünyası
13 Haziran 2018 09:54
A+
A-

Çok sayıda banka ve finans kuruluşunun varlığının yanısıra sürekli değişen ekonomik dengeler ve finansal eğilimler günümüzde finans dünyasını takip etmeyi ve anlamlandırmayı oldukça karmaşık bir hale getirmiştir. Bunun sonucunda tüketicilerin finansal geleceklerine yönelik kararlar almalarında güncel finansal hareketlere odaklanarak tüketici finansman ürünleri konusunda ayrıntılı içerik sunan bankalarimiz.com gibi kaynakların önemi giderek artmaktadır. Günümüzün en yaygın ve etkili ödeme araçlarından olan kredi kartları ile ilgili bilgiye gereksinim uyan tüketicilerin öncelikle kredi kartı veren bankalar hakkında bilgi edinmeleri doğru olacaktır. Ülkemizde faaliyet gösteren kamu ve özel sektör bankalarının müşterilerine sundukları hizmetler çerçevesinde kredi kartı başvuruları, kredi limiti belirleme yöntemleri, hızlı kredi veren bankalar ve kredi kartlarına uygulanan faiz oranlarını da kapsayan geniş bir alanda  bilinçli tüketicinin bilgi edinmek istediği konulardasektördeki gelişme ve yeniliklere paralel olarak titizlikle güncellenen verilere gereksinim duyulmaktadır.

Kredi kartının kullanım alanları

Kredi kartı başvurusu yapmak isteyen tüketicilerinöncelikle kamu ve özel sektör bankalarının kredi verme koşullarını araştırmaları gerekmektedir. Bankaya yapılan başvuru işlemlerinden sonrasürecin nasıl ilerleyeceğini, tanımlanacak kredi limitini ve uygulanmakta olan faiz oranlarını öğrenmeleri de tüketicilerin yararına olacaktır. Bunun yanısıra kredi kartı hesap kesim ve son ödeme tarihlerinin nasıl belirleneceğine ve şifre oluşturma işlemlerine ilişkin bilgilendirme gerekmektedir. Hangi bankaların faizsiz kredi kartı verdiği, SGK ve MTV gibi ödemelerin nasıl yapılması gerektiği, taksitli nakit avans hesaplamaları ve asgari ödeme tutarlarının belirlenmesi gibi tüketicinin edinmesi gereken bilgiler bankalarimiz.com aracılığıyla paylaşılmaktadır.

Kredi kartı kullanımında sağlıklı kararlar oluşturma

Tüketiciler kredi kartlarının yurtdışında kullanımı, en avantajlı kredi kartları seçenekleri, öğrencilere kredi kartı veren bankalar gibi merak ettikleri konularda doğru ve güvenilir kaynaklara ulaşmalıdır. Bu doğrultuda kredi kartı borç yapılandırma ve taksitlendirme koşulları da gözden geçirilmelidir. Kredi kartı iptalleri, belli meslek guruplarına yönelik kartlar, kredi kartını Internet alışverişine açtırmak için yapılması gerekenler de  tüketicilerin sağlıklı kararlar vermelerine ve kredi kartlarından maksimum fayda elde ederek finansman işlerini bilinçli bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olacaktır.

https://www.bankalarimiz.com/

REKLAM ALANI