Dolar 32,3869
Euro 35,2153
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Korsan’ Suriyeli piyasayı sarsıyor

Korsan’ Suriyeli piyasayı sarsıyor
01 Temmuz 2015 12:23
A+
A-

'Korsan' Suriyeli piyasayı sarsıyor

 TESK Genel Başkanı Palandöken, “Ülke geneline yayılan 2 milyonu aşkın Suriyeli, hemen her meslek dalında boy gösteriyor” dedi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülke geneline yayılan 2 milyonu aşkın Suriyeli’nin, hemen her meslek dalında boy gösterdiğini ve bu durumun, esnaf ve sanatkarı olumsuz etkilediğini ileri sürdü.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Suriyelilerin, Türkiye genelinde birçok meslek dalında çalışma izni olmadan faaliyette bulunduğunu ifade etti.

Suriyeliler’in, her alanda “korsan” çalıştığını savunan Palandöken, ülke geneline yayılan 2 milyonu aşkın Suriyelinin, hemen her meslek dalında boy gösterdiğini iddia etti.

Bu durumun da 1 milyon 700 bine yakın esnaf ve sanatkarı olumsuz etkilediğini aktaran Palandöken, araçları ile Türkiye’ye gelenlerin birçok bölgede korsan taksicilik ve taşımacılık faaliyetlerinde bulunduğunu savundu. Palandöken, şunları kaydetti:

“Hatta zaman zaman Suriyeliler ile şoför esnafımız arasında korsan taksicilik ve taşımacılık sebebiyle istenmeyen olaylar çıkmaktadır. Olayların yaşandığı Mersin, Adana, Konya ve Şanlıurfa gibi birçok ilde oda başkanlarımız yetkililere gerekli tedbirlerin alınması için yazılı başvuruda bulunmalarına rağmen bir sonuç alınamamıştır. Sadece Ankara’da 200’ü aşkın bakkal dükkanı Suriyeliler tarafından kaçak olarak işletilmektedir. Korsan bakkallık, taksicilik ve taşımacılık yapan Suriyelilere ceza da kesilemiyor. Zaman kaybedilmeden Suriyeli korsan bakkal, taksici ve taşımacıların önüne geçilmelidir.”

REKLAM ALANI