Dolar 32,3205
Euro 35,0717
Altın 2.280,74
BİST 9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Konutta bekle gör durumundaki alıcı harekete geçecek

Konutta bekle gör durumundaki alıcı harekete geçecek
22 Mayıs 2018 10:11
A+
A-

 

Bahadır İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Bahadır, konut sektöründeki KDV ve tapu harçlarındaki indirim ile birlikte konut kredi faiz oranlarındaki düşüşün sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Bu yılın ilk dört ayında genel anlamda durgun ve beklemeyi tercih eden bir alıcı kitlesi olduğunu, faizlerle ilgili değişiklik sonrası ise bekle gör durumundaki alıcının harekete geçeceğini kaydeden Bahadır, faizlerin yüzde 1 olan psikolojik sınırın altına inmesinin konut pazarını hareketlendireceğinin altını çizdi. Bahadır, “Ana hedef konut pazarını canlandırmak olduğu için, bu aksiyonun kamu bankalarının dışında diğer bankalar tarafında da hızlıca alınması sektörde ciddi bir hareketlilik oluşturacaktır. Bir süredir yaşanan durgunluğun harekete dönüşeceği ve satışları olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Nitekim bu haberlerle beraber bizim satış ofisimizde de bir hareketlenme başladı” dedi.

Konut sektörüne sunulan avantajların kısıtlı süreli değil kalıcı olmasının sağlanmasının olumlu sonuçlar getireceğini vurgulayan Bahadır, başta kredi faizlerinin düşüşü olmak üzere, KDV ve tapu harçlarındaki indirimlerin alıcılariçin büyük fırsat oluşturduğunu belirtti. Bahadır, “Dolayısı ile gerek yatırım gerekse oturum amaçlı tüm satın almalarda stokların erimesi dışında yeni satışa çıkacak projelere de ilgi artışı olmasını bekliyoruz” dedi.

REKLAM ALANI