Dolar 32,4794
Euro 34,5707
Altın 2.478,66
BİST 9.568,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

KOBİ’lerin nakliye giderleri FreightArea ile azalacak

KOBİ’lerin nakliye giderleri FreightArea ile azalacak
09 Haziran 2014 08:57 | Son Güncellenme: 09 Haziran 2014 11:04
A+
A-

Önder TürkerLojistik sektörünün en yeni aktörlerinden biri olan FreightArea, hem KOBİ’lerin yurtdışı nakliye giderlerini azaltacak, hem de lojistik şirketlerinin sanal ortamdan müşteri portföylerini artırmasını sağlayacak.

Rekabet şartlarının iyiden iyiye zorlaştığı günümüzde, ithalat veya ihracat yapan firmaları en çok zorlayan konulardan biri hiç kuşkusuz ki yurtdışı nakliye giderleri. İhracatın yüzde 65’inin KOBİ’ler tarafından yapıldığı ülkemizde üreticiler, her ne kadar diğer kalemlerde giderlerini azaltmaya çalışsa da, nakliye konusunda yeni ve yaratıcı bir çözüm bulamadığı sürece yüksek rakamlarla boğuşmak zorunda kalıyor. Ülke ekonomisinin belki de en önemli aktörleri olan KOBİ’lerin imdadına yetişen FreightArea işte tam da bu noktada devreye giriyor.

İHRACATÇIYLA NAKLİYECİ BULUŞUYOR, İKİ TARAF DA KAZANÇLI ÇIKIYOR

tr.freightarea.com, en basit anlatımıyla ihracatçıyla nakliye şirketlerinin buluşmasını sağlıyor. Ürününü taşıtmak isteyen şirketler, tr.freightarea.com adresine girip ücretsiz bir şekilde üye oluyor ve nakliye talebi açıyor. Bu taleplerinde hangi ürünü taşıttıracaklarını, taşıyacak şirketlerde hangi kriterleri aradıklarını, ürünün havayolu, denizyolu gibi hangi yolla taşınmasını istediklerini açtıkları nakliye talebinde belirtiyorlar. FreightArea, KOBİ’lerin bu taleplerini alıyor, güvenilir ve büyük lojistik firmalarından fiyatlar topluyor. Tekliflerin alınmasının ardından nakliye yaptıracak olan şirket, bu firmalardan en uygununu seçerek işi o firmaya veriyor. Böylece hem zamandan tasarruf etmiş oluyor, hem de piyasanın rekabetçi yapısını kendi lehine çevirmiş oluyor.

FreightArea’nın ihracatçıya sağladığı avantajlardan biri de nakliye şirketleri ile ilgili bilgileri ve düşüncelerini de KOBİ’lere sunması. Şirketler, ille de siteye üye olan nakliye şirketleriyle çalışmak zorunda da değil. İsterlerse FreightArea’yı bir CRM programı gibi kullanıp, taleplerini FreightArea üzerinden oluşturup, sadece istediği firmalardan da teklifler alabiliyorlar. Kendi nakliye firmaları, FreightArea üyesi olmasa da olur. Tüm bunların yanı sıra tüm sigorta hizmetlerini de FreightArea ile çözmek mümkün.

freightarea-com-logoFREIGHTAREA, LOJİSTİĞİN İTİCİ GÜCÜ OLMAYA ADAY

Gelelim madalyonun diğer yüzüne. FreightArea’dan karlı çıkan yalnız KOBİ’ler değil. Nakliye şirketleri de site aracılığıyla sanal ortamda müşteri portföylerini geliştiriyor. Özellikle de sektördeki rekabetin boyutunu göz önünde bulunduracak olursak, FreightArea, bu yönüyle de sektöre hatırı sayılır bir katkı sağlamış oluyor. Ayrıca FreightArea sayesinde her iki taraf da tüm bu operasyonları internet üzerinden yaptığı için 7/24 takip imkanı buluyor, ofise gitmeden, cep telefonundan veya tablet bilgisayarından işlerini halledebiliyor.

ŞİMDİDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Sitenin yaratıcısı Doğuş Üniversitesi eski öğretim üyelerinden Önder Türker. Uzun yıllar çok uluslu bir şirketde CEO olarak çalışan Türker, daha önce de sektöre kazandırdığı yenilikçi uygulamalarla bu alanda kendini kanıtlamış bir isim. Öyle ki FreightArea şimdiden büyük ilgi görmüş durumdu. Birçok şirket şimdiden siteye üye olmuş ve tanınmış lojistik şirketleri de teklif vermeye başlamış bile. FreightArea ayrıca, TEB’in düzenlediği  “İcat Çıkar” yarışmasında ikincilik kazanarak parlak bir proje olduğunu ispatlamış.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI