Dolar 32,5825
Euro 34,7736
Altın 2.509,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

KOBİ’lere özel ‘Danışman-Direktör’ hizmeti…

KOBİ’lere özel ‘Danışman-Direktör’ hizmeti…
06 Temmuz 2015 09:44
A+
A-
Murat+Ergene
 Ergene Consulting& HGA Group Türkiye Başkanı Murat Ergene, “Danışman-Direktör” hizmeti alan şirketlerin insan kaynakları yönetiminin artık profesyonel ellere teslim ettiklerini belirterek, “işverenler, bu hizmet ile gerek insan kaynakları, gerekse zaman ve maliyetten ciddi ölçüde avantaj sağlamaktadırlar. Uygulama özellikle, orta ve büyük ölçekli KOBİ’lerimizden ciddi talep görmektedir” dedi.
 İnsan kaynakları yönetiminde dış kaynak kullanımı sektörde son birkaç yılın yükselen trendi olarak dikkati çekiyor. Avrupa ülkelerinde olduğu gibi insan kaynakları hizmetini dışarıdan almaya başlayan Türk şirketleri, insan kaynakları yönetimini KOBİ’lere özel “Danışman-Direktör” hizmeti ile profesyonel ellere teslim ediyorlar.
Kurumsallaşma yolculuklarında şirketlerin insan kaynakları için gerekli olan tüm altyapı sistemlerini kurduklarını, ihtiyaç duyulan ekipleri oluşturduklarını ve departmana işlerlik kazandırarak, süreçleri tam yetki ve sorumlulukla yönettiklerini belirten Ergene Consulting&HGA Group Türkiye Başkanı Murat Ergene, “Bu hizmet sayesinde şirketlerimiz insan kaynaklarını yönetirken, bir yandan uluslararası standartlarda profesyonel hizmet alıyor, öte yandan sistemin sağladığı ‘insan kaynakları, zaman ve maliyetten’ ciddi ölçüde avantaj sağlıyorlar. Uygulama, özellikle orta ve büyük ölçekli KOBİ’lerimiz ile bankaların ticari müşteri sınıfında yer alan şirketlerden büyük talep görüyor” dedi.”

Türkiye’de insan kaynakları yönetiminde ‘Kur-İşlet-Devret’ modelini geliştiren Ergene Consulting&HGA Group Türkiye, bu alanda verdiği hizmetlerle öne çıkıyor.

Ergene: “İK yönetimi, şirketlerin geleceğini şekillendirmede kritik başarı faktörüdür.”
Ekonominin dinamizmini oluşturan büyük, orta veya küçük ölçekteki tüm şirketlerin, geleceklerini şekillendiren insan kaynaklarının etkin yönetimi için farklı iş modelleri geliştirdiklerini belirten Murat Ergene, “İnsan kaynakları yönetimini, şirketlerin geleceğini şekillendirmede kritik başarı faktörüdür. Bu nedenledir ki, Avrupa’da olduğu gibi Türk şirketleri de insan kaynakları sistemlerini kurarken alacakları hizmetleri outsource ediyorlar. Türkiye’de Danışman-Direktör modeli ile çalışan ve sektörde bu alanda hizmet veren ilk ve öncü şirketiz” diye konuştu. Ergene, sözlerine şöyle devam etti:
“İşverenler, ilk başta işi çok iyi bilen, kıdemli, yetkin insan kaynakları yöneticilerine ihtiyaç duyuyor. Bu yetkinlikte birisi ile sürekli çalışmak yüksek bir maliyet gerektirdiği için, şirketlerinde bu sistemleri kuracak çok tecrübeli, kıdemli, yetkin insan kaynakları yöneticisine ihtiyaç duyuyorlar. Bizler işverenin tam da bu alandaki ihtiyacını karşılıyoruz. İnsan kaynakları departmanının kurulmasından, ekibin oluşmasına, sistemin işlerlik kazanmasına kadar bütün süreçlerde yer alıyoruz. Haftada 2-3 gün müşterimiz olan şirkette oluyoruz. 1,5-2 yılın sonunda da yerimize İK direktörü buluyoruz. İşimizi yeni direktöre devrettikten sonra da şirketten ayrılıyoruz.”
“Dünyanın en iyi şirketlerinde gördüğümüz tecrübeleri paylaşıyoruz.” 
Kur-İşlet-Devret modelini, bilgi birikiminin transferi olarak nitelendiren Murat Ergene, 20 yıla dayanan ve dünyanın en iyi şirketlerinde gördükleri tecrübeleri müşterileriyle paylaştıklarını belirtti. Hizmet verdikleri şirketlerin sürekli insan kaynakları ana  tedarikçisi olmayı hedeflediklerini kaydeden Murat Ergene, sözlerini şöyle tamamladı:
“İnsan Kaynakları Danışmanlığı, Üst Düzey Yönetici Seçme ve Yerleştirme ile Kariyer Danışmanlığı olmak üzere, uzmanlaştığımız üç alanda, gerek çok uluslu gerekse ulusal müşterilerimizin iş hedeflerine ulaşmaları için insan kaynağını temin ederken, ülkenin kültürüne ve değerlerine uygun şekilde özelleştirilmiş hizmetler sunuyoruz. Dünya lideri firmalarla yaptığımız stratejik işbirliklerinin sağladığı en iyi insan kaynakları uygulamalarını, şirketlerin ihtiyacına özel, aynı zamanda butik hizmet anlayışı ile uyguluyoruz. Süreçleri yönetirken de, elimizi taşın altına sokuyoruz ve sürekli uygulamanın içinde olarak hizmet veriyoruz. Bu yaklaşım ile fark yaratıyor ve hizmet verdiğimiz şirkette başarıyı sağlıyoruz.”

 

REKLAM ALANI