Dolar 32,5492
Euro 34,8712
Altın 2.429,70
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

KOBi’lere kurdaki dalgalanma ve teminat için yeni ürün geliyor

KOBi’lere kurdaki dalgalanma ve teminat için yeni ürün geliyor
13 Nisan 2015 10:34
A+
A-

DHA_1607

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk, KOBİ’lerin ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara ilham vermek için başlattığı ‘Albaraka KOBİ Buluşmaları’nın üçüncüsünü Gaziantep’te düzenledi. Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, KOBİ’lerin yerel ligden küresel lige giden başarı yolculuğunda birçok yeni ürün ve hizmetlerle yol arkadaşlığı yapacakları yeni süreci anlattı.

Geçtiğimiz yıl haziran ayında başlayan “Albaraka KOBİ Buluşmaları” kapsamında Gaziantep’te üçüncü kez gerçekleştirilen toplantıda konuşan Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, yıl içinde KOBİ’lere yönelik yeni uygulamalara başlayacaklarını belirtti. Yahşi, “Hem mevcut müşterilerimiz hem de yeni müşterilerimiz için özel ürün paketleri geliştireceğiz. 2015 yılı içinde KOBİ’lere özel portal açarak, yeni bir kanal üzerinden onlara destek olmaya devam edeceğiz. Müşteri grupları için meslek ve ihtiyaç odaklı ürün tasarımları hazırlıyoruz. KOBİ’lerimizin kur dalgalanmalarına karşı korunmaları amacıyla, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun özel bir ürün üzerinde çalışmalarımızı yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

KOBİ’lerin en büyük problemlerinden birinin bankacılık sektörüne karşı teminat vermek olduğunu söyleyen ve bu alanda Albaraka Türk olarak özel bir ürünün tanıtımına hazırlandıklarını kaydeden Yahşi, KOBİ’lere güvenlerinin tam olduğu hatırlatmasında bulundu. Albaraka içinde toplam kredilerde KOBİ’lerin aldığı payın yüzde 35 olduğu bilgisini veren Yahşi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durum bizim KOBİ bankacılığına verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Dünyada KOBİ’ler toplam kredilerden yüzde 42’lik pay alıyor. Türkiye’de bu oran yüzde 27’de kalıyor. Yükseliş trendi ve verilere baktığımızda, KOBİ bankacılığındaki büyümenin bu yıl da devam edeceğini söyleyebiliriz.”

Yahşi, konuşmasında, Gaziantepli KOBİ’lerin yerel ve küreselde elde ettiği başarıların kendileri içinde teşvik edici olduğunu söyleyerek, “Bu potansiyele istinaden, Albaraka olarak, Gaziantep’te geçen yıl iki yeni şube açtık. 177 ülkeye ihracat yapan Gaziantep, aynı zamanda, ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması’ listesinde il bazında ikinci sırada bulunuyor. Türkiye ihracatının yüzde 58’ini gerçekleştiren bin firma arasında, İstanbul’dan sonra, 71 firma ile Gaziantep geliyor. Bu da bu bölgemizin ihracata dönük dinamik yüzünü sergiliyor” dedi.

Farklılaşmayı müşteri sadakati sağlayacak

Özellikle KOBİ’lerin ihtiyaçlarının en uygun şartlarla karşılanması, taleplerinin hızlı, etkin bir şekilde cevaplanmasının önemine değinen Yahşi, “Benzer fiyatlamaların sunulduğu sektörde farklılaşmanın dinamiği, temel bankacılık ürünlerinin yanında hizmet çeşitliliğinin arttırılması ve müşteri sadakatini sağlamak olacak. Katılım bankacılığının ana ürünleri olan Kurumsal Finansman Desteği ve leasing paketlerimizle KOBİ’lerin ihtiyacı olan makine, teçhizat, hammadde, ara madde alımlarını finanse etmekteyiz. Ayrıca, sektör ve meslek ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırladığımız sektörel ve finansal destek paketlerimizle de KOBİ’lere hizmet sunmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.
“KOBİ bankası olmadık, KOBİ bankası doğduk”

“KOBİ’lerle El ele, Yerelden Küresele” sloganıyla yapılan KOBİ Buluşmaları’nda açılış konuşmacıları arasında Gaziantep Vali Yardımcısı Adil Nas, Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Bülent Taban, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir, İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin ve Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu yer aldı.

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Taban, Gaziantep’in Türkiye’nin taşıyıcı gücü olduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin kaderi yatıyor. En fazla ihracat yapan iller sırasında altıncı, 2104 yıl sonu toplam ihracatı 6.8 milyar TL, kilogram başına ihracat ortalaması 1.6 dolar. KOBİ bankası olmadık, KOBİ bankası olarak doğduk. Eğer Türkiye’nin 10 Gaziantep’i olsaydı ne olurdu diye baktığımızda görüyoruz ki Türkiye ihracatı 68 milyar dolar, GSMH 122 milyar dolar artar; en büyük ekonomi sıralamasında 18’den 16’ya yükselirdik” diye konuştu.

Bugün KOBİ’leri en çok etkileyen konuların başında tasarruf eksikliğinin hat safhada olması olduğunu söyleyen Taban, KOBİ’lerin ihracat pazarlarını genişletmeleri gerektiğinin altını çizdi. Taban, “2023 hedefleri içinde KOBİ’lere önemli görevler düşüyor. KOBİ’ler sağlam olacak ki bankalardan borçlansın. KOBİ’ler ve bankacılar aynı gemide yer alıyor. İkisi de kazan kazan metodu uygulamak zorunda” değerlendirmesini yaptı.

Gaziantep ürün çeşitliliğini artırmalı

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Atıf Bir ise konuşmasında global marka olmanın inceliklerinde bahsederken; şirketlerin neden global bir marka olmak için rekabet etmesi gerektiğine dikkat çekti. İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin de rekabetçiliği artırmaya yönelik mikro reformlara ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi ve “Gaziantep iş dünyasının mutlaka ürün çeşitliliğine önem vermesi gerek yoksa ikinci bir Adana örneği yaşanır” diye konuştu. Konukoğlu ise Sanko Holding’in beş kuşaktan bu yana yaşadıkları ticari deneyimleri ve başarılarındaki belirleyici noktaları KOBİ’lerle paylaştı.

Gelecek toplantılar Adana ve Kayseri’de olacak

Dr. Yahşi, son dönemde tüm bankaların KOBİ’leri hedef kitle olarak belirlediğini söyledi ve ekledi: “Bu durum KOBİ’lerimiz açısından büyük avantaj. KOBİ’lerimizin mümkün olduğunca faaliyetlerini kayıt altına almaları, bilançolarını güçlendirip, uzun dönemde finansman imkanlarına daha düşük maliyetle ulaşmalarını mümkün kılacaktır.”

KOBİ’ler için gerçekleştirilen “Albaraka KOBİ Buluşmaları” ile KOBİ’lere gelecek vizyonu çizmeyi amaçladıklarını ifade eden Dr. Fahrettin Yahşi, “Bu anlamda seminer ve konferanslar dizisi planladık. ‘KOBİ’lerle El ele Yerelden Küresele’ teması ile yola çıktığımız bu etkinliklerde, Türkiye ekonomisinde KOBİ’lerin yeri ve önemi, küresel marka olma yolunda atılacak adımlar gibi stratejik konularda bilgi ve tecrübeler paylaşıyoruz. Gaziantep’in ardından bu toplantı dizisine Adana ve Kayseri ile devam edeceğiz” dedi.

Gelecek dönemde çalışmalarına iller özelinde devam edeceklerini söyleyen Yahşi, “Baskın olan sektörler için özel ürün ve hizmet çalışmaları yapıyoruz. Aslında sektörel destek paketlerimizi bu amaçla kurguladık; özellikle yeni yatırım, teşvik programı sayesinde daha fazla destek alan ve finansal desteğe ihtiyaç duyulan bölgelerimize yönelik ürün ve hizmetlerimizi çeşitlendiriyoruz. Bu kapsamda daha fazla teşvik alan 3-4-5 ve 6. bölgelerde şubeleşme çalışmalarımızı hızlandırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI