Dolar 32,3334
Euro 35,1194
Altın 2.302,36
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KOBİ’lere 5 müjde

KOBİ’lere 5 müjde
30 Ocak 2015 10:51
A+
A-

kobi sanayiBaşbakan Davutoğlu, KOBİ’lere Ar-Ge desteğinin artırılacağını ve markalaşma için işletme başına 150 bin lira destek verileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB Girişimcilik 2104 Ödül Töreni’ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, KOBİ’ler için hazırladıkları 5 maddelik destek paketini açıkladı.

1) Buna göre, KOBİ’lerin ürün bazında uluslarası arenya açılmalarını sağlayabilmek için kurumsallaşma ve markalaşma destek programı başlatılacak.

100 milyon lira bütçeli bir programla işletme başına 150 bin lira destek sağlanacak.

2) Ar-Ge, inovasyon ve endüstriyel uygulama alanlarındaki KOSGEB desteklerinin miktarları da yüzde 50 oranında artırılacak.

3) Üç işletmenin bir araya gelerek oluşturacakları teknoloji işbirliklerine 300 bin lira geri ödemesiz, 1 milyon 200 bin lira da geri ödemeli olmak üzere 1,5 milyon lira destek verilecek.

4) Girişimcilik destek programında kadın ve engeli girişimciler için destek üst limiti yüzde 10’dan yüzde 20’ye çıkarılacak. Kadın ve engelli girişimci desteğinden şehit ve gazi yakını da yararlanacak.

Davutoğlu, 5. desteği ise şu sözlerle açıkladı: Bugünkü ödül töreninin finalisti olan 40 girişimcimize hediyemiz var. tamamen KOSGEB destekli yurt dışı iş gezisi ödülü veriyoruz.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Girişimcilikle, rekabet arasında doğrudan ilişki olduğunu değerlendiren Davutoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Girişimciliğimiz ne kadar artarsa rekabetimiz o ölçüde artıyor. Küresel bütün endekslerde bunlar aynı kategoride değerlendiriliyor. Onun için Türkiye’nin bütün sathına yayılan KOBİ’lerimize seslenmek istiyorum; 2023 hedefine yürürken, en büyük destek kaynağımız sizlersiniz. Sizlere güveniyoruz.

Sizlerin çabasına her türlü desteği vermeye kararlıyız. Sizler başarılıysanız Türk ekonomisi, istikrarlı ve sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirir. Sizlerde bir kriz olursa bu sadece bir ekonomik kriz olmaz, sosyal ve siyasal kriz olur. Bunun bilinciyle 62. Hükümetin her zaman KOBİ’lerin yanında olacağını bir kez daha teyit ediyorum.

Son 12 yılda gerçekleştirilen başarılara yaptığınız katkıya teşekkürlerimle birlikte, inşallah 2023’e yürürken çok daha büyük başarılara hep birlikte katkıda bulunacağımızı ümit ediyorum.”

REKLAM ALANI