Dolar 32,3281
Euro 35,0599
Altın 2.296,43
BİST 9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“KOBİ organize sanayi bölgesi” önerisi

“KOBİ organize sanayi bölgesi” önerisi
14 Temmuz 2013 07:51
A+
A-

osb

 Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, sanayi ve ticaret yapısının bugünkü noktadan daha ileriye taşınmasının KOBİ organize sanayi bölgelerini kurmaktan geçtiğini bildirdi. 

GTO’dan yapılan açıklamaya göre, Örnek Sanayi Sitesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Haratoğlu, Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aykaç ve yönetim kurulu üyeleri, Bartık’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bartık, Gaziantep sanayicisinin ufkunu açmak istediklerini belirtti. Şehrin değişik yerlerinde, küçük sanayi sitesinde sıkışarak rekabette zorlanan, gelişmek ve büyümek isteyen firmalar için KOBİ organize sanayi bölgesi kurulması önerisinde bulunan Bartık, şunları kaydetti:

“KOBİ’ler sayısal olarak ülkemizde mevcut 2,5 milyon işletmenin yüzde 99,9’unu oluşturuyor. Bir de daha büyük işletme şeklinde organize olmuş ve organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren işletmeler var. Ülke ve ekonomi büyürken, KOBİ’lerin ve ticaret erbabının buna ayak uyduramaması düşünülemez.”

Bartık, hazırlayacakları “KOBİ Akademisi” ve “KOBİ Organize Sanayi Bölgeleri” projesiyle küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri tevşik ve motive ederek bir üst lige terfi etmelerini sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

KOBİ’leri orta büyüklükte işletmelere getirilmesinin önemine değinen Bartık, “Sanayi ve ticaret yapısının bugünkü noktadan daha ileriye taşınması KOBİ organize sanayi bölgelerini kurmaktan geçmektedir. Bu konuda atılacak her adıma oda olarak destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in kümelenme anlamında oldukça geri kaldığına dikkati çeken Bartık, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kent çevresine yayılan ayrıca şehircilik açısından olumsuz bir durum ortaya çıkaran küçük ve orta büyüklükteki sanayi işletmelerini, meskun alanlar dışında şehircilik ilkelerine uygun ve her türlü alt yapısı hazırlanmış alanlarda toplamak için KOBİ organize sanayi bölgeleri kurulmalıdır. Gelişime açık sektörlerin belirli bölgelerde kümelenme yoluyla faaliyet göstermesi kaçınılmaz hale gelmiştir.”

REKLAM ALANI