Dolar 32,3371
Euro 35,2023
Altın 2.247,11
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

KİMYA SEKTÖRÜ EUROPLX 65 LONDON’A KATILDI

KİMYA SEKTÖRÜ EUROPLX 65 LONDON’A KATILDI
29 Kasım 2017 11:16
A+
A-

 

Kimya sektörünün küresel pazarlarda lider olması hedefiyle çeşitli organizasyonlar düzenleyen İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), 27-28 Kasım 2017 tarihleri arasında İngiltere Londra’da 65. edisyonu düzenlenen ilaç sektörünün en önemli organizasyonlarından “EuroPLX” organizasyonuna “PharmaClusTR UR-GE Projesi” kapsamında 8 firmadan 10 temsilciyle katıldı.

Türkiye ekonomisinin kilit öneme sahip sektörlerinden kimya sanayi plastikten kozmetiğe, ilaçtan boyaya tüm alt sektörleriyle son 10 yılda hızla büyüdü. Kimya, ihracat performansıyla da Türkiye’nin en fazla ihracat yapan sektörleri arasında yer alıyor. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), 1991 yılından bu yana, ihracat operasyonları konusunda 10 binden fazla üyeye hizmet veriyor ve üye firmaların global pazarlarda lider olması hedefiyle çeşitli organizasyonlar düzenliyor. Aynı zamanda, kimyevi maddelerin ve mamullerinin ihracatının artışı ve yurtdışına pazarlanmasında stratejik çalışmalar yürütüyor.

Birlik tarafından düzenlenen uluslararası fuarlar, ticaret ve alım heyetleri organizasyonları, kimya ihracatçılarının yeni pazarlara ulaşmasında önemli rol oynuyor. Her yıl Ortadoğu’dan Asya’ya, ABD’den Avrupa’ya kadar kozmetik, sağlık, boya ve plastik sektörlerinin en önemli fuarlarında hem ülke hem de alt sektörler tanıtılıyor.

Bu kapsamda İKMİB tarafından yürütülmekte olan UR-GE projelerinden ilaç sektörüne yönelik olan PharmaClusTR çerçevesinde 8 firmadan 10 temsilci ile EuroPLX 65 Londonorganizasyonuna katılım sağlandı. PharmaClusTR projesi ile Türkiye ilaç sektörü ihracatının artırılması planlanan organizasyon Aksuvital, Alpaya, Dekim, GMBay, Pharmactive, Pharmargus, Recordati ve Vefa İlaç gibi sektörün önemli temsilcilerinin iştirakiyle gerçekleştirildi.

Dünyanın her yerinden 100 üzeri firmadan üst düzey OTC ve ilaç sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen organizasyon her firma için yaklaşık 25 B2B iş görüşmesi imkanı sunarak katılımcılara iş geliştirme ve ihracat anlamında önemli katkılar sağladı.

EuroPLX faaliyeti Avrupa’nın farklı şehirlerinde dört aylık periyotlarla her yıl düzenleniyor. Organizasyonun temel amacı B2B iş görüşmeleri aracılığıyla ilaç sektörü (geleneksel ve OTC grubu) yetkililerini bir araya getirerek ilgili kurumların iş geliştirme ve dış ticaret faaliyetlerine katkı sağlamak. Katılımcılar faaliyet başvuruları ardından organizasyonun online platformu aracılığıyla sisteme kaydolup kayıt yaptıran diğer kurum yetkililerinden hedeflerine uygun olanlarla iki günlük süre zarfında 25 civarında iş görüşmesi yapıyor.

“UR-GE Projelerini Önemsiyoruz”

İlaç ihracatının 2016 yılında 821 milyon dolar gerçekleştirildiğini ifade eden İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, “2017 yılı Ocak-Ekim arası ilaç ihracatımız 692 milyon dolar. 2017’de ihracat yaptığımız ilk üç ülkeye baktığımızda Irak, İsviçre ve İran olduğunu görüyoruz. İlaç sektörünün en önemli organizasyonlarından biri olan EuroPLX 65 London etkinliğimizin bu anlamda katılımcı firmalarımıza katkı sağladığını umuyorum. UR-GE projemiz olan PharmaClusTR kapsamında bu etkinliği ilk defa gerçekleştirdik. Ekonomi Bakanlığımızın desteklediği ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi’ (UR-GE) projeleri, şirketlerin uluslararası rekabet güçlerinin geliştirilmesine yönelik ihtiyaç analizi, istihdam, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetlerinden oluşuyor. Biz de bu kapsamda kimya alt sektörlerinde UR-GE projeleri yürütüyoruz ve UR-GE projelerini önemsiyoruz. Kimya sektöründe yer alan firmalarımızın ihracatını artırmaya yönelik yaptığımız çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI