Dolar 32,5467
Euro 34,9817
Altın 2.420,36
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Kimya sanayinde gündem: Petrokimya yatırımları

Kimya sanayinde gündem: Petrokimya yatırımları
05 Ekim 2017 12:47
A+
A-

Geniş temsil tabanıyla kimya sektörü ve alt sektörlerinin ekonomik ve mesleki sorunlarını ortak paydada ele alıp çözüme kavuşturmak amacıyla 2004’te yılında merhum sanayici Refik Baydur tarafından kurulan ve günümüze dek çalışmalarını sürdüren Kimya Sektör Platformu’nun (KSP) Dönem Başkanlığı Eylül 2019’a kadar PAGDER’e geçti.

Kimya Sektör Platformu’nda yeni dönem 22 Eylül 2017 günü İstanbul’da gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu Toplantısı ile birlikte resmen başladı. İki yıllığına dönem başkanlığı görevini Kauçuk Derneği’nden devralan Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ve Kimya Sektör Platformu (KSP) Başkanı Reha Gür yaptığı açıklamada; “Demokrasinin hakim, birlikte yönetim anlayışının kültür olarak benimsendiği Kimya Sektör Platformu’nda kurumsallaşmış, verimli ve şeffaf bir yönetim anlayışını uygulamayı hedefliyoruz. Kimya Sektör Platformu’nu etkin ve verimli çalıştırma yolunda bizlere destek vereceğine inandığımız tüm platform üyelerine güven ve destekleri için teşekkür ederiz” dedi.

Kimya sanayisinin 14 milyar dolarla Türkiye’nin ihracatta üçüncü büyük sektörü olduğunu belirten Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) ve Kimya Sektör Platformu (KSP) Başkanı Reha Gür şunları kaydetti: “Sektörde bulunan 22 bin civarı işletmenin sadece üçte biri ihracat yapıyor. Kimya Sektör Platformu’nun hedefi ise 2023’te kimya ihracatının 50 milyar dolara çıkması için gereken oluşumları sağlamak. Başta yeni petrokimya yatırımları olmak üzere yabancı yatırımcıların Türkiye’ye çekilebilmesi durumunda söz konusu hedeflere ulaşılması noktasında umut görülüyor.”

Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda, ‘petrokimya ve ara girdi kimyasalları yatırımı’ teması ile 23-24 Kasım 2017 tarihlerinde 9. Kimya Endüstrisi Şurası’nın gerçekleştirilmesine karar verildi.

NEDEN KİMYA SEKTÖR PLATFORMU?

  • Türkiye kimya sanayisinde bölgesel, sektörel ve ulusal kalkınma vizyonları geliştirmek
  • Sektörün uluslararası entegrasyonuna yardımcı olmak
  • Türkiye kimya sanayisinin rekabet gücünün artmasına katkıda bulunmak
  • Ar-Ge ve inovasyon için üniversitelerle işbirliğini geliştirmek
  • Hükümet, ilgili bakanlık ve kamu kurumlarının destekleri hakkında sektörü bilgilendirmek
REKLAM ALANI