Dolar 32,5842
Euro 34,7966
Altın 2.501,77
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kazanmanın yolu doğru ürün ve doğru yatırımdan geçiyor

Kazanmanın yolu doğru ürün ve doğru yatırımdan geçiyor
22 Temmuz 2013 11:52 | Son Güncellenme: 22 Temmuz 2013 11:55
A+
A-

IBC SOLAR PV Manager_3_cr 

 Güneşten enerji üretmek isteyen yatırımcılar nihayet başvurularını tamamladı. İlgi beklenenin de üzerinde gerçekleşti ve 418’inin onay aldığı tam 659 lisans başvurusu yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş binlerce başvuru beklediklerini ve bunun daha başlangıç olduğu belirtti. 600 MWp’lik lisans sınırına karşın yaklaşık 9 bin MWp’lik dosya ile başvuruda bulunulması Türkiye’deki yatırımcıların bu konuya verdiği önemi gösteriyor. Rekabetin henüz başladığı bu noktada ise kalite standartları yüksek ürünü en uygun fiyata ve en kapsamlı garanti şartlarıyla sunan firmalar yarışa bir adım önde başlıyor.

Sektörün dünya çapındaki ismi IBC SOLAR, 2010 yılında Türkiye pazarına girdiğinde 30 yılı aşkın birikimini de beraberinde getirdi: “Arkamızda uzun yıllara dayanan tecrübesi, dünya çapında 2,5 Gigawatt kurulu gücü ve 1982’den bu yana 150,000’den fazla fotovoltaik sistemi hayata geçirmiş bir sektör öncüsü var” sözleriyle IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali farklarını ortaya koyuyor ve yakında başlayacak bu büyük yarışta 1-0 önde olduklarını vurguluyor: “Uzun yıllara dayanan tecrübenin yanı sıra ürün ve hizmet kalitemiz konusunda da iddialıyız. IBC SOLAR, tanınmış üreticilerin panel ve diğer sistem bileşenlerinin yanı sıra aynı zamanda IBC SOLAR markasını taşıyan ürünlerini de doğrudan veya yetkili çözüm ortakları aracılığıyla tedarikini sağlıyor ve projelerinde kullanıyor.”

HayriBali

Üstün Kalite Garantisi

IBC SOLAR Türkiye ekibi, mühendislik çalışmaların yanı sıra kullanılan ürünlerin kalitesi sayesinde Türkiye’de imza attıkları Konya’daki güneş enerjisi santraline 25 yıl enerji üretme garantisi verebildiklerini hatırlatıyor. Hayri Bali, IBC SOLAR’ın tesis kurulumlarında en büyük önemi kullanılan ürünlere verdiklerini, farklarının da bu noktada ortaya çıktığını anlatıyor: “Almanya merkezimizde uluslararası ürün denetim normlarına sahip kalite kontrol laboratuvarlarımızın yanı sıra, 3.000 metrekare üzerine kurulu ürün test merkezimiz var. Burada ürünler sürekli çalışmalarla test edilir ve bu sayede ürünlerin kalite taahhütleri teyit edilir. Örnek olarak, panel üretim verileri laboratuvarlarımızdaki test programları kapsamında güneş simülatörüyle test edilir ve kullanım ömürleri iklimlendirme odalarında 41 gün süren testlerle ölçümlenir. Bu sayede, kurulumunu yaptığımız tesislere 25 yıl garanti verme ayrıcalığını yakalıyor ve yine bu sayede Almanya’da 28 yıldır enerji üretmeye devam eden tesisimizle de gururlanıyoruz” diyor.

Bir diğer önemli nokta ise ürün çeşitliliği. IBC SOLAR, hem dünyaca tanınan bağımsız enstitüler tarafından sertifikalandırılmış kendi ürünlerini, hem de alanında lider sistem bileşeni üreticilerden tedarik ettiği ürünleri geniş bir satış yelpazesinde yatırımcılara sunuyor. Böylece, taleplere her daim olumlu yanıt verme ve her projeye en uygun ürünü tedarik etme şansını da yakalamış oluyor.

Taşıyıcı Sistemlerin Önemi

Güneş panelleri ve invertörler kadar önemli bir başka unsura daha dikkat çekiyor Hayri Bali: kurulumda kullanılacak, panellerin üzerine yerleştirileceği taşıyıcı ayaklar: “Bir tesis kurulurken burada kullanılan her unsur büyük önem taşıyor çünkü 25 yıl üretim garantisini kullandığımız bütün malzemelerle desteklememiz gerekiyor. Küçük bir detay gibi görünse de bu taşıyıcı ayaklar tesisin ömrünü uzatan unsurlardan biridir. Öyle demirciden iki parça alıp monte etmekle bu iş olmaz” diyerek toplam kalitenin önemini tekrar vurguluyor, Konya’daki tesis başta olmak üzere sistemlerinde alüminyum ve paslanmaz çelik alaşımı ile ek montaj malzemesi bile gerektirmeyen modüler sistemler kullandıklarını anlatıyor.

IBC_Operation_

Hedefte Güneş Var

Yenilenebilir Enerji Kanunu’ndaki düzenlemelerle, güneşi enerji kaynağı olarak kullanmak isteyenlerin önü artık açıldı. Başvuru sayısı, Türkiye’deki yatırımcıların ne kadar istekli olduklarını, güneş enerjisinden elektrik üretmeye inandıklarını gösteriyor. Zira, 9 bin MWp’lik başvuru, güneş enerjisi sistemlerinde dünya öncüsü olan Almanya’da kurulu kapasitenin dörtte birine karşılık geliyor. Yatırımcının izleyeceği yol ise bu noktada önem taşıyor: garanti kapsamı uzun ve kalitesi ispatlanmış ürünlerle tesislerini kurmak ve doğru mühendislik hesaplamalarıyla en kısa sürede üretime geçmek.

REKLAM ALANI