Dolar 32,3666
Euro 34,9608
Altın 2.325,60
BİST 9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kaynak Holding’den açıklama!

Kaynak Holding’den açıklama!
04 Mart 2015 20:08 | Son Güncellenme: 06 Mart 2015 14:35
A+
A-

indir

Kaynak Holding, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Bank Asya’da ortaklık haklarının alınması kararına karşı yasal hakların kullanılacağını açıkladı
Kaynak Holding, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) Bank Asya’da ortaklık haklarının alınması kararına karşı yasal hakların kullanılacağını açıkladı.

Şirket Hukuk Koordinatörü Av. Hürol Karadaş yaptığı açıklamada, “Asya Katılım Bankası’ndaki grubumuz firmalarının ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına dair alınan hukuka aykırı BDDK kararına karşı yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

Av. Karadaş açıklamasında, “Daha önce de bilindiği üzere, BDDK 3 Şubat 2015 tarihinde Bank Asya A grubu ortaklarının banka kurucularında aranan şartlara ilişkin evrakları zamanında teslim etmediği gerekçesiyle A grubu ortaklardan bazılarının temettü hariç ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılacağına dair hukuka aykırı bir şekilde karar vermişti” diye anımsattı ve şöyle dedi:

“Dolaylı pay sahipliği açısından da gerek kişilerde ve gerekse pay oranlarında INL Partners B.V. kurulmadan öncesi ve sonrasında değişiklik olmamıştır. Kaynak Holding A.Ş.’nin kurucu ortakları INL Partners B.V. de de aynı kişiler olup aynı ortaklık payıyla yer almışlardır.  Bankacılık Kanunu 8. ve 18. maddesinde yer alan kurucu ortaklar ve imtiyazlı ortaklara dair pay edinim ve devirleri açısından yukarıda açıklanan işlemlerde görüldüğü üzere nihai pay sahiplerinde ve hisse oranlarında bir değişiklik olmamıştır.”

Kuruluş işlemleri henüz tamamlanmış olan INL Partners B.V. kuruluşu ve ortaklık yapısına dair belgelerin 25 Şubat tarihinde BDDK’ya iletildiğini de vurgulayan Karadaş, “Buna rağmen BDDK 27 Şubat 2015 tarihli kararında Kaynak Holding’in şirketlerinin Bank Asya’daki temettü hariç toplam yüzde 7.1 oranındaki A Grubu hisselerinin ortaklık haklarının kullanımını TMSF’ye devretmiştir” dedi.

REKLAM ALANI