Dolar 32,3674
Euro 34,9625
Altın 2.325,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Katliama sessiz kalan vahşetin ortağıdır

Katliama sessiz kalan vahşetin ortağıdır
28 Temmuz 2013 07:32
A+
A-

erdoğan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Mısır’da yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği müdahaleye tepkisiz kalanları eleştirdi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Mısır’da seçilmiş hükümeti yok sayanların, halkın seçtiği hükümeti devirenlerin, şimdi bununla kalmadığını ve halkı da katletmeye başladığını söyledi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce milli iradeyi katlettiler, şimdi milleti katlediyorlar. Çünkü şuna inanıyoruz; zalimler aynı zamanda korkaktırlar, zalimler mazlumlardan korkarlar. Mazlumun ahından korkarlar, yetim bıraktığı çocukların, dul bıraktıkları eşlerin ahlarından korkarlar. Ne yazık ki zalimler korktukça daha da zalimleşir, daha da gaddarlaşır, kendi halklarına karşı, mazlumlara karşı daha fazla baskı uygular, öylece yok olur giderler. Hayatları boyunca ülkelerinin ve milletlerinin düşmanlarına karşı onurlu tek bir tavır takınamayanların, kendi halklarına karşı güya kahraman kesilmesi, korkaklıktan, acziyetten, zalimlikten başka bir şey değildir. İşte bunların güçleri düşmana yetmez, bunların gücü sadece ve sadece kendi halklarına yeter. Bunlar sadece ve sadece kendi halklarına kükrer, kendi halklarına kahramanlık taslar, sadece kendi halklarını katlederler.”

Mısır’daki katliam karşısında neredeler?

Mısır’da demokrasi katledilirken susanların, millet katledilirken de bu suskunluklarını sürdürdüklerini aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

“Hani nerede Avrupa? Hani nerede AB? Hani nerede Avrupa değerleri? Sağa sola demokrasi dersi verenler, hani nerede demokrasi? Nerede demokratik değerler? Birleşmiş Milletler nerede? Türkiye’de polisin son derece haklı, son derece meşru şekilde kullandığı su ve biber gazı için yaygara koparanlar, Mısır’daki darbe karşısında, Mısır’daki katliam karşısında neredeler? Gazetelere ilan verip Türkiye’ye en ağır hakaretleri edenler, Mısır’da bir gecede 200’den fazla insan katledildi, peki şimdi neredesiniz? Bunu neden görmüyorsunuz? Neden duymuyorsunuz? İstanbul’da sokaktaki şiddet eylemlerini canlı yayında saatlerce anlatan BBC, CNN, diğer uluslararası medya; Mısır’da darbe yapıldı, şimdi katliam yapılıyor, bunu neden görmüyorsunuz? Neden duymuyorsunuz? Bunu neden saatlerce canlı yayınla dünyaya duyurmuyorsunuz, görmezden geliyorsunuz? Çünkü işinize gelmiyor.”

İslam dünyasına seslendi

İslam dünyasına seslenen Erdoğan, “Ey İslam dünyası! Mısır’da kardeşleriniz katlediliyor. Mısır’da adalet hak, vicdan katlediliyor. Peki, siz bunu ne zaman duyacaksınız? Ne zaman göreceksiniz. Kardeşlerinizin kanı akıtılırken siz bu zulmü ne zaman fark edeceksiniz? Suriye’de de fark etmediniz. 100 bin insan orada öldürüldü, sesiniz çıkmadı. Hala susuyorsunuz. Nereye kadar? Ne zamana kadar ama şunu unutmayın ki yarın aynı şey sizin de başınıza gelebilir” ifadelerini kullandı.

Mısır konusundaki değerlendirmelerine devam eden Erdoğan, “Akan masum sivillerin kanı, bu katliama sessiz kalanların eline yüzüne bulaşmıştır. Bu katliama sessiz kalan tepkisiz kalan bu vahşetin ortağıdır. Biz bu vahşetin ortağı olmayacağız. Biz Türkiye’yiz. Biz haksızlık karşısında eğilmeyiz. Haksızlık karşısında eğilip, dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Herkes sussa bile biz susmayacağız. Mısır’da demokrasi katledilmiştir. Milli irade katledilmiştir. Şimdi de millet katlediliyor. Bunu bütün dünyaya duyuracağız. Siz milyonlarca Mısırlı’yı katledeceğinizi mi zannediyorsunuz? Nereye kadar katledeceksiniz? Nereye kadar ama bilesiniz ki hak er veya geç galip gelecektir. Hiç bundan endişeniz olmasın. Zira zulm ile abad olunmaz” diye konuştu.

Son zamanlarda bir diktatör sıfatı tutturmuş gidiyorlar

Erdoğan, “Bakın son zamanlarda bir ‘diktatör’ sıfatı tutturmuş gidiyorlar. Buradan açık açık soruyorum; Diktatörün iş başında olduğu bir ülkede, gazeteciler veya gazeteler her gün başbakana hakaret edebilir mi? Diktatörün iş başında olduğu bir ülkede, bir tek kişi bile çıkıp, bu ülkenin başbakanına diktatör diyebilir mi? Diktatörlerin olduğu ülkede, sandık olur mu, seçim olur mu, milli irade bu kadar güçlü olabilir mi?” dedi.

Somali’deki bombalı saldırı

Başbakan Erdoğan, “Bugün Somali’den de acı bir haber aldık. Somali’de Türkiye Büyükelçiliğinin ek binasına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polisimiz maalesef şehit oldu, 3 vatandaşımız da yaralandı. Bu saldırıyı yapanlar da güya Müslüman. Kime yapıyor bunu? Türkiye Büyükelçiliğine. Neden yapıyor? Mogadişu’ya, Somali’ye, oradaki kardeşlerine hizmet getirdikleri için” dedi.

REKLAM ALANI