Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Katılım Emeklilik” faaliyetlerine başladı

“Katılım Emeklilik” faaliyetlerine başladı
11 Eylül 2014 10:47
A+
A-

Katılım Lansman 2Albaraka Türk ve Kuveyt Türk’ün eşit ortaklığıyla kurulan Katılım Emeklilik’in lansmanı, 10 Eylül Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleşti. Katılım Emeklilik, iki katılım bankasının ortak kurduğu ilk bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketi oldu.

Türkiye’de ilk faizsiz hayat sigortası hizmetini sunan Katılım Emeklilik, Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortası lisansını aynı anda alan tek sigorta şirketi olma özelliğini de taşıyor. Katılım Emeklilik, 500’e yakın Albaraka Türk ve Kuveyt Türk şubesinde ürünlerinin satışına başladı.

Katılım Emeklilik’in hedefini; ilk 5 yılda 500 bin katılımcıya ulaşmak ve emeklilik sektöründe ilk 10’da yer almak olarak açıkladı.

Türkiye’nin köklü ve öncü iki katılım bankası Albaraka Türk ve Kuveyt Türk’ün güç birliğiyle kurulan Katılım Emeklilik’in lansmanı, 10 Eylül Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi. Lansmanda, Albaraka Türk Genel Müdürü ve Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Yahşi, Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek ile yönetim kurulu üyeleri ve üst düzey yöneticiler hazır bulundu. İki katılım bankasının yüzde 50 eşit ortaklığıyla kurulan Katılım Emeklilik, bu özelliğiyle Türkiye sigorta ve emeklilik sektöründe bir ilke imza attı.

Türkiye’de ilk faizsiz hayat sigortası hizmetini sunan Katılım Emeklilik, Albaraka Türk ve Kuveyt Türk bankalarından bağımsız olarak faaliyet göstermek üzere kuruldu. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi’nin ve Başkan Vekilliği görevini de Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral’ın üstlendiği Katılım Emeklilik’in Yönetim Kurulu; Ayhan Keser, Aslan Demir ve Ayhan Sincek’ten oluşuyor. Ayhan Sincek, Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra Katılım Emeklilik Genel Müdürlüğü görevini de yerine getiriyor.

Her iki bankanın BDDK’dan iştirak kuruluş izinlerini almasının ardından 2013 yılının Ekim ayında kuruluş dosyasını Hazine Müsteşarlığı’na teslim eden kurucu bankalar, kuruluş iznini 2013 yılı Aralık ayında alarak ticaret sicil işlemlerini tamamladı. Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş.’nin ilk Genel Kurulu 2014 yılının Ocak ayında gerçekleşti. Başvuruların ardından tüm sistem ve yönetmelikleri Emeklilik Gözetim Merkezi ve Sigortacılık Denetleme Kurulu tarafından ayrı ayrı denetime tabi tutuldu.

Katılım Emeklilik lisansını 9 Mayıs 2014 tarihinde alarak ilk kredi hayat sigortası poliçesini 2 Haziran 2014 tarihinde, ilk BES sözleşmesini ise 4 Temmuz 2014 tarihinde üretti.

Katılım Emeklilik, Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortası lisansını aynı aynı anda alan tek sigorta şirketi olma özelliğini de taşıyor. Tamamı ödenmiş 21 milyon TL sermaye ile kurulan Katılım Emeklilik, 500’e yakın Albaraka Türk ve Kuveyt Türk şubesinde ürünlerinin satışına başladı.

Fahrettin Yahşi Albaraka Türk Genel Müdürü ve Katılım Emeklilik YKBFahrettin Yahşi:

“Faizsiz emeklilik ve sigortacılık alanında duyulan ihtiyaca tam anlamıyla ve eksiksiz cevap vereceğiz”

Katılım Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi lansmanda yaptığı konuşmada: “Albaraka Türk olarak Türkiye’de faizsiz bankacılık alanındaki finansal kuruluşların ilki ve öncüsüyüz. Katılım Emeklilik ile de bir ilke imza attık. Katılım Emeklilik, iki katılım bankasının güç birliğiyle ortak kurduğu ilk bireysel emeklilik ve hayat sigorta şirketi oldu. Kuveyt Türk ile yüzde 50 yüzde 50 eşit pay sahibi olarak kurduğumuz Katılım Emeklilik’in, sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün itibariyle hem Albaraka Türk’ün hem de Kuveyt Türk’ün Türkiye genelinde yaklaşık 500 şubesinde, icazeti alınmış bireysel emeklilik ve hayat sigortası ürünlerimiz, müşterilerimizin hizmetine sunulmuş durumda. Tüm arkadaşlarımız gerekli eğitimleri aldı, ürünleri çok iyi tanıyor ve müşterilerine hizmet vermeye hazır. Katılım Emeklilik, müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak. Hayırlısıyla, faizsiz emeklilik ve sigortacılık alanında duyulan ihtiyaca tam anlamıyla ve eksiksiz bir cevap verecek ve genel olarak sektör için sağlam bir alternatif olacak” dedi.

Ufuk Uyan_Kuveyt Türk Genel MüdürüUfuk Uyan:

“2 artı 2’nin 4’ten çok ettiğini ispatlayacağız”

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Katılım Emeklilik kuruluş lansmanında yaptığı konuşmada “Türkiye’nin köklü ve öncü iki katılım bankası; Kuveyt Türk ve Albaraka Türk bir araya geldik. Biz, 2 artı 2’nin 4’den daha fazla ettiğini; güç birliğinin, yapılan işe bereket getirdiğini bilerek hareket ettik. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için her sektörün kendi üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. Sektör sektör, küçük büyük tüm şirketlerin daha kaliteli üreterek, daha yenilikçi çözümler sunarak daha fazla katma değer sağlaması bekleniyor.  2023 için bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğünün 6 trilyon TL’ye ulaşması, bunun için de katılım bankacılığının payının en az yüzde 15 olması gerekiyor. Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün büyüklüğünün ise 400-410 milyar TL’yi bulması hedefleniyor. Ülkemizde, bireysel emeklilik ve hayat sigortası hizmeti almak isteyen ve faiz hassasiyeti olan geniş bir kesim var. Katılım Emeklilik, kuruluş sermayesinden itibaren faizsiz ve sunduğu her hizmette Danışma Kurulumuzun onayını alan bir şirket oldu. Kuveyt Türk ve Albaraka Türk olarak güçlerimizi birleştirerek ortaya çıkardığımız sinerjiyle daha fazlasını başaracağımıza, hem sektöre hem ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayacağımıza inancımız tam. Bunun için tüm Türkiye çapına yayılmış, her geçen gün sayıları artan şube ağımız ve güler yüzlü, konusunda uzman ekiplerimiz hazır. Hep birlikte çok çalışacak ve 2 artı 2’nin 4’ten çok ama çok ettiğini ispatlayacağız.”

Ayhan Sincek_Katılım Emeklilik Genel MüdürüKatılım Emeklilik, 5 yılda 500 bin katılımcıya ulaşmayı ve sektörde ilk 10 yerini almayı hedefliyor

Lansmanda yaptığı sunuma kurucu bankalar Albaraka Türk ve Kuveyt Türk’ün başta üst düzey yöneticileri olmak üzere kuruluşta emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek başlayan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Her iki banka bünyesinde oluşturduğumuz ekiplerin 2010 yılından bu yana emeklilik ve hayat sigortası sektörüne aşina olması bizlere büyük bir avantaj sağladı. Yapılan her çalışmanın, hazırlanan tüm ürünlerin katılım esaslı finans kurallarına uygunluğu İslami finans konusunda uzman olan Prof. Dr. Hamdi Döndüren ve Mehmet Odabaşı hocalarımızın yer aldığı Danışma Kurulumuz tarafından denetlendi ve onaylandı” dedi.

Katılım Emeklilik’in, kuruluş sermayesinden itibaren faizsiz olduğunu ve her türlü faaliyetinde uluslararası İslami finans prensipleri çerçevesi içerisinde hareket ettiğini vurgulayan Ayhan Sincek sunumunda şunları dile getirdi: “Katılım Emeklilik, bu özellikleriyle faizsiz sigortacılık konusunda beklentilere eksiksiz cevap veren ve müşterilerimizin huzurla değerlendirebileceği en güçlü alternatiftir. Katılım Emeklilik olarak faizsiz finans araçlarını kullanarak müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini  ‘katılım’, ‘paylaşım’ ve ‘güven’ anlayışıyla karşılıyoruz. Etik ilkeler ve prensipler doğrultusunda müşterilerimizin hayat sigortaları ve emeklilik ürünleri ile finansal hedeflerine güven ve huzur içinde ulaşmasına yardımcı oluyoruz. Hedefimiz; faizsiz emeklilik ve hayat sigortaları alanında Türkiye’nin lider şirketi olmak. Müşterilerimize sunduğumuz ürünlerimiz; BES, Kredi Hayat Sigortaları ve Ferdi Kaza Sigortaları olmak üzere üçe ayrılıyor. BES olarak ‘Bireysel Emeklilik Planları’mız ve ‘Grup Emeklilik Planları’mız; Hayat Sigortası olarak ‘Azalan Teminatlı Kredi Hayat Sigortası’ ve ‘Ferdi Kaza Sigortası’ ürünlerimiz bulunuyor. Finansal farkındalığın her geçen gün önem kazandığı ülkemizde Katılım Emeklilik olarak, toplumumuzda finansal okuryazarlık düzeyini yükseltmeyi ve tasarruf bilincini artırmayı hedefliyoruz. Finansal okuryazarlık konusunda çalışmaların yanı sıra faaliyet hedefimizi de; ilk 5 yılda 500 bin katılımcıya ulaşmak ve emeklilik sektöründe ilk 10’da yerimizi almak olarak belirledik. Sahip olduğumuz potansiyel ve sektörün gelişim yönü, bu hedefin ulaşılabilir ve gerçekçi olduğunun göstergesidir. İnanıyorum ki; hayırlısıyla bu hedefleri daha da aşacak, hem sektörümüze hem de ülkemiz ekonomisine her geçen gün daha büyük katkı sağlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşayacağız.”

Katılım Emeklilik’in 10 Eylül Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen lansman toplantısında kurumsal tanıtım filmi ve lansman kampanyasının reklam filmi konuklara gösterildi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI