Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kasım ayının aranan elemanı garson

Kasım ayının aranan elemanı garson
14 Aralık 2014 12:21
A+
A-

Garson

Yenibiris.com’un mavi yakalılara özel olarak hayata geçirdiği Yenibireleman.com’da, kasım ayında en çok garson arandı.   

Yenibiris.com tarafından mavi yakalı çalışanlar ile kurumları bir araya getirmek hedefiyle hayata geçirilen Yenibireleman.com, kasım ayına ait verilerini açıkladı. Verilere göre geçtiğimiz ay en çok aranan pozisyon garson oldu. Garsondan sonra en çok komi ve temizlik elemanı için ilan verildi.

En çok ilan verilen elemanlar

1-Garson

2-Komi

3-Çay servis ve temizlik elemanı

4-Vasıfsız eleman

5-Aşçı

6-Çeşitli eleman

7-Şoför

8-Çocuk-hasta bakıcısı

9-Kasiyer

10-İş makinası operatörü

Kafe, bar ve restoranlardaki servis personeli ihtiyacı her dönemde devam ediyor. Yenibireleman.com’da yer alan garson ve komi ilanlarının birçoğunda deneyim aranıyor. Kasım ayında, eylül ve ekime göre, muhasebe ilanları artarken, sağlık kuruluşları, emlak büroları, matbaalar ve tekstil-konfeksiyon atölyelerinin eleman arayışının arttığı görüldü. Teknisyen, market elemanı, tamir-bakım elemanı, tornacı-kaynakçı ve tesisatçı ihtiyacında önemli bir değişiklik görülmedi.

Ankara’da eleman arayışı arttı

Yenibireleman.com’da kasım ayında, en çok mavi yakalı eleman arayışının gerçekleştiği ilk üç il İstanbul, Ankara ve Antalya oldu. İlanlarının yüzde 40’ı Ankara’daki işler için verildi. Ankara’da eleman ihtiyacı bir önceki aya göre yüzde 2 oranında artarken, Antalya’da aynı oranda azaldı.

Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Kurumlar ile mavi yakalı çalışanları buluşturmaya devam eden Yenibireleman.com, büyümesini sürdürüyor. Eleman ilanlarında yaz aylarında turizm-otelcilik ve hizmet sektöründeki firmalar öne çıkarken bu dönemde tekstil ve sağlık öne çıktı. Tekstil sektörü Yenibiris.com’da da geçtiğimiz ay ilanlarını hızla artırmıştı. Garson ve komi ihtiyacı da oteller yerine bu kez restoranlarda artış gösteriyor.”

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI