Dolar 32,4729
Euro 34,9500
Altın 2.436,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Karaman’da kömür ocağında 18 işçi mahsur

Karaman’da kömür ocağında 18 işçi mahsur
28 Ekim 2014 18:07 | Son Güncellenme: 28 Ekim 2014 18:08
A+
A-

maden ocagiKaraman’ın Ermenek İlçesi’nde kömür ocağında, su kaynağının patlaması sonucu 20 işçi mahsur kaldı. Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş, “Şu an su çekme işlemleri başlatıldı. Allah’tan ümit kesilmez” dedi. Maden ocağına bir yandan temiz hava basılırken bir yandanda suyun tahliye işlemleri devam ediyor.

“OCAKTA MAHSUR 23 İŞÇİ VAR”

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, Ermenek’te kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasına ilişkin, “Galerideki suyun kısa sürede çekilme ihtimali çok düşük. Birkaç saatte boşaltılma olasılığı da düşük” dedi.

Yiğit yaptığı açıklamada, Ermenek ilçesinde yaşanan olaydan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Olayı duyar duymaz hemen Ankara’dan Karaman’a hareket ettiğini bildiren Yiğit, şunları kaydetti:

“Son bilgilere göre kömür ocağında mahsur 23 işçi var. Galerideki suyun kısa sürede çekilme ihtimali çok düşük. Birkaç saatte boşaltılma olasılığı da düşük. Olay yerine gelen işçilerin aileleri perişan durumda. Yakınlarının ocaktan çıkarılmasını bekliyorlar, feryat figan ediyorlar. Allah yardımcıları olsun. En kısa sürede mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtulmasını temenni ediyoruz.”

AFAD: 225 KİŞİ GÖNDERİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karaman’ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen olay sonucu madende mahsur kalan işçilere ve bölgeye yapılan yardımlar ile ilgili açıklama yaptı. AFAD ve ilgili birimlere bağlı 225 kişilik ekibin bölgeye sevk edildiği belirtilen açıklamada “Karaman’ın Güneyyurt Beldesi Pamuklu Köyü mevkiinde özel bir linyit kömürü madeninde su borusunun patlaması sonucu madenin bir bölümüne su dolduğu, işçilerin madende mahsur kaldığı ihbarı saat 12.50’de AFAD’a ulaştı. İhbar üzerine arama – kurtarma çalışmaları için AFAD ve ilgili birimlere bağlı 225 kişilik ekip olay mahalline sevk edildi. Madendeki suyun motopomplar ile tahliye edilmesi çalışması devam ediyor. 2 uçak, 20’si ambulans ve 8’i AFAD Arama – Kurtarma Aracı olmak üzere 28 araçla müdahale çalışmaları sürüyor. Olay mahallinde mobil baz istasyonları kuruldu, kumanya ve içecek desteği de sağlandı” ifadeleri kullanıldı.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI