Dolar 32,5286
Euro 34,9017
Altın 2.439,53
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Karadeniz’de ihracatçı patlaması

Karadeniz’de ihracatçı patlaması
31 Mayıs 2013 07:24 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2013 07:25
A+
A-

TRABZON

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan, “Bölgemizden 13 firmanın ülkeden en fazla ihracat yapan ilk bin firma içinde yer alması bizim için gurur vesilesi oldu” açıklaması yaptı.

 Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, bölgeden 13 firmanın, ülkeden en fazla ihracat yapan ilk bin firma arasında yer almasının kendileri için gurur vesilesi olduğunu bildirdi.
Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) hazırladığı Türkiye’nin 2012 yılında en fazla ihracat yapan ilk bin firma raporunda, DKİB’in yetki alanında bulunan Trabzon, Rize ve Artvin’den 13 firmanın yer aldığını belirtti.
Gürdoğan, bölgeden 13 firmanın ilk binin içinde yer almasının gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
“Listede yer alan firmalarımızın yetkililerine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bölgemiz şartlarında çok sayıda olumsuzluk yaşadığımız bir ortamda bu üstün başarıy sağlayan ihracatçılarımıza müteşekkiriz. Listede Trabzon’dan 10, Artvin’den 3 ve Rize’den 2 firmamız yer alıyor. Bölgeden üç firmamızın ise sektörlerinin birincisi olması ayrıca büyük başarı ve gurur kaynağı oldu. Listede yer alan bütün firmalarımız ile fındık ve mamülleri sektöründe en fazla ihracat yapan Oltan Gıda Maddeleri ihracat ithalat Ticaret limited Şirketi, yaş meyve sebze sektöründe en fazla ihracat yapan Kalyoncu Nakliyat Turizm Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi ile madencilik sektöründe birinci olan Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ’nin yöneticilerini kutluyorum.”

REKLAM ALANI