Dolar 32,3455
Euro 35,0945
Altın 2.310,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KAPIKULE SINIR KAPISI’NDA YENİ REKOR!

KAPIKULE SINIR KAPISI’NDA YENİ REKOR!
28 Kasım 2019 11:30
A+
A-

Edirne’nin Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yeni rekor geldi. İhracat yönünde bin 200’ü aşan geçiş ile rekor kırılan kapıdan, dün ithalat yönünde bin 348 TIR giriş yaptı.

 

Geçen yıl günde ortalama 900 TIR’ın geçiş yaptığı Kapıkule’den, Ekim ayında ihracat yönünde yüzde 30 artışla bin 200 TIR geçişi ile rekor kırılmıştı. Dün ise kapı geçişlerinde yeni bir rekor kırıldı ve ithalat yönünde bin 348 TIR geçiş yaptı.

Modernizasyon çalışmaları devam ediyor

Bilindiği üzere Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin ihracatta Avrupa’ya açılan sınır kapısı Kapıkule’de yaşanan TIR kuyruklarını sona erdirmek için harekete geçmiş, modernizasyon çalışmalarına başlamıştı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay öncülüğünde ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) desteği ile başlatılan çalışmalar, henüz inşaat tamamlanmadan meyvelerini vermeye başladı.

Aralık ortasında tamamalanacak

İşlem hacmini artırmak için Kapıkule Sınır Kapısı sahasında başlatılan inşaatın Aralık ortasında tamamlanması hedefleniyor. İnşaat tamamlandığı zaman 8 çıkış peronu, 5 giriş peronu ve 24 adet dolum ünitesi olacak. Böylece bekleme süresi minimize edilecek. Hedeflenen günlük ihracat çıkışı ise bin 500 olarak belirlendi

REKLAM ALANI