Dolar 32,3433
Euro 35,1097
Altın 2.308,93
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kalkınma Bankası sil baştan yapılandırılacak

Kalkınma Bankası sil baştan yapılandırılacak
18 Eylül 2016 20:35
A+
A-

page_maliye-bakani-mehmet-simsek-2013-butce-buyuklugu-404-milyar-lira_241632299

 

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Kalkınma Bankasını yeniden yapılandırdıklarını belirterek, “Kalkınma Bankası, yapılacak yatırımlara uzun vadeli kaynak sağlayacak” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, sermayesinin tamamına yakını Hazineye ait olan ve kalkınma bankacılığı faaliyetinde bulunan Türkiye Kalkınma Bankasının yeniden yapılandırılması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Bankanın yeniden yapılandırılmasının ihtiyaç haline geldiğine işaret eden Şimşek, “Kalkınma Bankasının yeniden yapılandırılmasıyla ülkemizde kalkınma bankacılığının genişletilip geliştirilmesini, bankanın kullanacağı enstrümanlarla sermaye piyasasının kuvvetlendirilmesinde etkin bir rol oynamasını ve bankanın görev alanlarını genişleterek mali yapısını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra ülkemizin orta gelir tuzağından çıkmasını sağlamak amacıyla teknolojik ve stratejik sektörlerde yapılacak yatırımlara uzun vadeli fon sağlamasına imkan verecek şekilde hukuki altyapının ve gerekli kaynakların temin edilmesi için ihtiyaç duyulan yasal ve kurumsal düzenlemeleri gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

Sermayesi 1 milyar liraya çıkarılacak

Türkiye’deki kalkınma ve yatırım bankalarının önemli bölümünün faaliyetlerini özellikle gelişmiş yörelerde yoğunlaştırdığına işaret eden Şimşek, “Kalkınma Bankası dışındaki diğer kalkınma ve yatırım bankalarının toplam kredilerinin yüzde 78’i birinci ve ikinci bölgelerdeki yatırımlara kullandırılmıştır. Kalkınma Bankası kredilerinin ise 43’ünün birinci ve ikinci bölgelerde, yüzde 57’sinin ise diğer bölgelerde yer aldığı görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

Yeniden yapılandırma kapsamında bankanın öz kaynak yapısının da güçlendirileceğini belirten Şimşek, 160 milyon lira olan banka sermayesini 1 milyar liraya çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

REKLAM ALANI