Dolar 32,4600
Euro 34,8020
Altın 2.479,37
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Kadınlar Erkeklerden Daha İyi İngilizce Biliyor

Kadınlar Erkeklerden Daha İyi İngilizce Biliyor
07 Aralık 2014 13:10
A+
A-

kadin_erkek_ingilizce

EF Education First Uluslararası Dil Merkezleri İngilizce Yeterlilik Endeksine göre, İngilizcede kadınlar erkeklerden daha başarılı. Endeksin sonuçları kadınların dile yatkınlıklarını bir kez daha belgeler nitelikte. Türkiye’de kadınlar erkeklere göre daha iyi İngilizce konuşuyor.

Bu yıl 4.sü yayımlanan rapora göre; Türkiye’de yetişkinlerin İngilizce seviyesi zayıf olmasına rağmen hızlı bir şekilde gelişim gösteriyor ve Türkiye’de en iyi İngilizce seviyesinin 24-44 yaş arasındaki yetişkinlerde olduğu görülüyor. Tüm dünyaya bakıldığında kadınlar genel olarak erkeklerden daha iyi İngilizce biliyor. Dünya ortalamasında kadınlar 53.53 puanla, ortalama 50.75 puan alan erkekleri 2.78 puanla geride bırakırken Türkiye’de cinsiyetlere göre İngilizce seviyesi, ortalamaya göre daha fazla farklılık gösteriyor. Aradaki fark 5 puana yaklaşıyor. Türkiye’de kadınların ortalama EFI puanı 50.14 olurken erkeklerin ortalama puanı 45.28.

grafik_cinsiyete_gore

On beş yıl öğretmenlik yapmış olan EF Education First Akademik Çalışmalar Direktörü David Bish de aradaki bu farkı onaylıyor. David Bish dil öğrenmede kadın-erkek farkını vurguluyor: “Genellikle kadınlar erkeklere oranla kendilerini derse verme, eğitime odaklanma konusunda daha başarılılar. Ayrıca yapabilecekleri hatalar konusunda da çok dikkatliler, söyleyeceklerini ince eleyip sık dokuyorlar. Erkekler de, iletişim kurma konusunda büyük çaba sarf ediyorlar ve bu konuda genellikle çok istekliler. Ancak erkekler hata yapmaktan daha az çekiniyorlar. Bu aslında iletişim süreçlerinde çok önemlidir. Ancak her şeyden önce bunun ardında daha çok, tarihi gerekçeler ve sosyo-kültürel altyapılar olduğunu düşünüyorum.”

Dil dış dünyayla bağlantıyı sağlar

EF Education First Akademik Yönetim Direktörü David Bish İngilizce öğrenmenin kadınların hayatında nasıl bir etki yapabileceği konusunun da önemini vurgularken “İngilizce öğrenen yetişkin kadınların bu dille ne yapabileceğini de sorgulamak gerekiyor. Bir dili öğrenmek genellikle kişide başarısı duygusunu tetikler ve daha önce önünüze çıkmayan fırsatları karşınıza getirir. Dış dünyayla bağlantısı kısıtlı kadınlar için İngilizce, ilgi alanını belirlemenin, diğerleriyle iletişime geçmenin ve dünyaya açılmanın bir yolu olabilir. İş hayatında fırsatları sınırlı olan kadınlar için İngilizce yeni fırsatlar anlamına geliyor” şeklinde konuşuyor.

Türkiye, son yedi yılda Avrupa’da İngilizcesini en çok geliştiren ülke olsa da bir önceki indekse göre ülkemizin gerilediği görünüyor. Geçen sene 60 ülke arasında 41. sırada yer alan ülkemiz bu yıl 63 ülke arasında 47. sırada yer alıyor. Ülkelerin yeterlilik düzeylerinin 5 kategoriye ayrıldığı indekste, bu yıl Türkiye’nin İngilizce yeterlilik düzeyi 5. sırada, yani en düşük seviyede yer alıyor.

EKONOMİ AJANDASI

 

REKLAM ALANI