Dolar 32,5032
Euro 34,9509
Altın 2.430,07
BİST 9.799,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

İzmir’de İki Yeni Eğitim Girişimi

İzmir’de İki Yeni Eğitim Girişimi
05 Aralık 2013 08:08
A+
A-

Ege Universitesi Meslek Yuksekokulu

Selçuk Anadolu Teknik Lisesi ve Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile yürütülecek olan programlar, kompozit malzemeler ve uçak bakımı konusunda yetenekler geliştirilmesine katkı sağlayacak

Boeing, Selçuk Anadolu Teknik Lisesi ve Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile yürüteceği iki yeni eğitim projesinin başlayacağını duyurdu. Bu programlar ile Boeing, öğrencileri eğiterek ve temel yetenekler geliştirmelerini sağlayarak, Türkiye’nin havacılık sektörünün büyümesine katkıda bulunma alanındaki desteğini bir kez daha vurguluyor.

Boeing’in İzmir Selçuk Anadolu Teknik Lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’ne yaptığı bağış, 16-19 yaş grubundaki 10,11 ve 12. sınıf öğrencilerine uçak bakımı konusunda uygulamalı eğitim verilecek olan bir mekanik atölyesi kurulumunda kullanılacak.

Boeing’in Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile yürüteceği program kapsamında ise kompozit malzemelerin üretimi, tamiri ve test edilmesi için gerekli malzeme ve cihazların sağlanması ile Kompozit Laboratuarı’nın geliştirilmesine destek sağlanacak.

Boeing’in Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, “Bugünün öğrencilerinin, Türkiye’nin geleceği olduğu bilinciyle, havacılık sektöründe hızlı büyüyen alanlar olan uçak tamiri ve kompozit malzemeler alanlarında daha iyi mesleki eğitim olanakları sağlanmasına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını” belirtti.

İzmir Selçuk Anadolu Teknik Lisesi – Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Sedat Yeşilyağcı yaptığı açıklamada, “Amacımız, öğrencilerimize bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun, nitelikli teknisyen olma olanağı sunmak. 130 öğrenciye daha iyi eğitim olanakları sunacak olan bu atölyenin kurulmasına katkılarından dolayı Boeing’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Semih Güneş ise “Kompozit Laboratuarı’mıza Boeing tarafından yapılan bağış öğrencilerimizin iş hayatında daha kısa oryantasyon ve alışma süreci yaşamalarına katkıda bulunacak. Büyük destekleri ve bu projedeki işbirliklerinden dolayı Boeing Türkiye’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

REKLAM ALANI