Dolar 32,5297
Euro 34,8438
Altın 2.473,91
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

İyi bir lider olmak için gereken nedir?

24 Şubat 1981 Yılında İstanbul'da doğdu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Girişimcilik ve proje yönetimini derece ile bitirdi. okurken UND öğrenci çalışma grubu ile "Ankara Öğrenci Zirvesi"nde aktif olarak görev yaptı ve organizasyonunda konuşmacı olarak katıldı Araştırmayı ve sorgulamayı seven bir yapısı olan Ergenecoşar Metsan Lojistik bünyesinde Pazarlama ve Kalite Yönetmeni olarak iş yaşamına başladı. BLMYO Mezunlar derneği Kurucu üyeliğinin yanında Utikad Genç forwarder çalışma grubu, Utikad Gümrük ve Antrepo çalışma grubu ve Utikad Denizyolu çalışma grubunda aktif görev almaktadır.
11 Temmuz 2017 10:53 | Son Güncellenme: 11 Temmuz 2017 11:02

Çalıştığınız kurumda bir çok yöneticiyle çalışmışsınızdır. Belki de yöneticiniz sayesinde çalıştığınız kurumu sevdiniz veya tam tersi ilk fırsatta istifanızı verip başka bir firmaya geçtiniz. Belkide yönetici sizsiniz ve altınız da çalışanlar neden benden şikayet ediyor acaba diye düşünüyorsunuz…

Verimli çalışabilmek ve çalıştığınız kuruma faydalı olabilmek için önemli olan işinizi ne kadar doğru yaptığınızla ilgilidir. İşiniz doğru yapmak için çalıştığınız ortamda ki mesai arkadaşlarınızı ve yöneticinizi de sevmeniz gerekmektedir.

İş yerinde amaçsız bir şekilde çalışan ve ne yaptığını bilmeden çalışan kişiler çok fazladır. Bunun sebebi işe yeni başlayan personele sadece unvan vermek ve yapacağı iş yükünü tam olarak bildirilmemesidir. Tüm işleri yapacağı ön görülen yeni personelinde yıl sonunda ki personel müdürünün vereceği performans değerlendirme sonucuna göre “Beceriksiz” damgası beklemektedir.

Personel yıl sonu performans değerlendirmesi sonucu olarak kendini savunmaya çalışır. “ ama elimden geleni yapıyorum. çok fazla iş yüklüyorlar bana” gibi sitemkar bir şekilde kendi çalışma performanslarının yüksek olduğunu dile getirirler.

Yönetici pozisyonunda ki kişi/kişiler personel neden alır? Şirket daha çok müşteri/para kazansın diye dimi? Peki neden çalışanlarına doğru ve yalın bir şekilde  yapacakları işi anlatmazlar. Anlatsalar bile neden hep anlatılanlardan daha farklı şeylerle karşılaşır çalışanlar hiç düşündünüz mü?

Daha verimli çalışanların olması için aslında yapılması gerekenler çok basit…

Çalışanların daha verimli olması için yapılması gereken işleri kısa bir özet şeklinde kendilerine yazılı olarak vermek en basit yöntemdir. Çalışan yaşanacak bir problemde yöneticisine koşup zaman kaybetmesi yerine yapması gerektiğini kendi bulmasına yönelik bir özgüvene sahip olmayı sağlamak, kendisinin çözemediği konularda yöneticisine danışması gerektiğinin bilincinde olması en değerli paha biçilemeyen “zaman”ı doğru yönetebilmek için bir yoldur.

Yapılacak toplantılarda kısa ve net başlıklarla ilk önce toplantıya katılanları bilgilendirmek toplantıların verimliliğini ve zaman kaybını önleyecek başka bir yoldur.

Satış ve pazarlama ekiplerine verilen kotalarda iş bölümü yapılması (haftada 100 kişi aranacak- haftada 10 yeni müşteri 5 eski müşteri ziyareti gibi) personelin daha doğru planlama ve çalışma yöntemini bulması ayrıca işini severek yapmasını sağlayacaktır.

Diğer bir husus ise çalışanın şirketi hakkında gerekli bilgiye sahip olamamasıdır. Bu en büyük bir problemlerdir. Genelde işe başlayan personele  şirket hakkında kısa bilgi verilir ve masası gösterilerek hadi çalış denir. Bu yüzme bilmeyen birine kollarını sağa sola salla kafanı dik tut deyip okyanusa atmakla aynı şey bana göre…

İyi bir yönetici personelinden ne beklediğini bilmeli, baskıcı olması gerektiğinde kısaca baskıcı olmalı, personelinin başarısında onu kutlamalı (ödüllendirmeli) zamanı doğru kullanmaya teşfik etmeli, açık sözlü bir şekilde karşısından beklediklerini dile getirebilmelidir. İyi bir yönetici her konuda çözüm odaklıdır. Bahanelerle işi olmaz. Yalındır, hayalciliği satış hedeflerini koyarken kullanmaz.. gerçekçidir. Personelini bir orkestra şefi gibi sessizce yönetebilmeli ve ortaya güzel bir müzik koymayı başarabilmelidir.

Sabri ERGENECOSAR

REKLAM ALANI
YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
07 Nisan 2013 12:20
16 Nisan 2014 12:04
16 Mart 2018 19:13
12 Haziran 2013 19:32