Dolar 32,5212
Euro 34,9672
Altın 2.435,78
BİST 9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

İTO’dan İsrail’e kınama

İTO’dan İsrail’e kınama
18 Temmuz 2014 17:39
A+
A-

istanbul-ticaret-odası-itoİstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekatıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

“İsrail’in keyfi ateşkes kararının ardından insanlık dışı saldırılarını tekrar başlatması utanç vesilesidir. Mübarek Ramazan ayını tamamlamak üzere olduğumuz şu günlerde İsrail’in mesnetsiz saldırıları insanlık için bir yüz karasıdır.

Dünya dün Bosna’da, Irak’ta olduğu gibi bugün de Filistin’de gerçekleştirilen kıyıma seyirci kalıyor. Çok açıktır ki Gazze‘ye günlerdir süren bu saldırılar devlet eliyle yapılmış bir katliamdır. Ve bu acımasızlık insanlık hafızasının en karanlık noktalarındaki yerini alacaktır. Dünyanın önde gelen devletlerinin ve uluslararası kuruluşların, olup bitenlere seyirci kalmaları, açıkça bu insanlık suçuna ortak olmaktır.

İsrail, Gazze’ye yönelik acımasız bir ekonomik ambargo uyguluyor. Sağlık malzemelerinin, temel ihtiyaç maddelerinin ve diğer insani yardımların bölgeye giriş ve çıkışını engelliyor. Gazze’ye yönelik insanlık dışı bu ambargo derhal kaldırılmalıdır. Ambargo ablukasının kalkması, utanç veren saldırıların durdurulması kadar önemlidir.

Biz var oluşumuzdan bugüne kadar namussuzun, hainin, katilin, hırsızın karşısında durmayı şiar edinmiş bir ulusun evlatlarıyız. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi dinden, hangi ırktan ve hangi milletten olursa olsun haksızlığa uğrayanın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İş dünyası olarak İsrail’in Gazze’de masum insanlar üzerindeki bu zulüm politikasını ve uygulanan zalim yöntemleri şiddetle kınıyoruz.

Filistinli kardeşlerimizin Ramazan ayını acıyla ve gözyaşıyla geçirmesine neden olanlar bunun bedelini er ya da geç ödeyeceklerdir. Yaşam hakkını hiçe sayan saldırılara karşı, İsrail’i caydıracak bir karar ya da açıklama yapamayan sözde dev uluslararası kuruluşların harekete geçmek için neyi beklediklerini merak ediyoruz.”

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI