Dolar 32,5861
Euro 34,8450
Altın 2.418,27
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 19°C

İtalya’nın ekonomi oscarı uluslararası Leonardo ödülü Mustafa V.koç’a verildi

İtalya’nın ekonomi oscarı uluslararası Leonardo ödülü Mustafa V.koç’a verildi
19 Şubat 2013 14:44
A+
A-

 

MVK-Leo-ey

İtalya’nın ‘Ekonomi Oscar’ı olarak bilinen Uluslararası Leonardo Ödülü’ne layık görülen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, ödülünü Quirinale Sarayı’nda düzenlenen tören ile İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’nun elinden aldı. Ödül komitesinden yapılan açıklamada, “Türkiye’nin en önemli sanayi grubunu yöneten Mustafa V. Koç, Türkiye’deki en büyük İtalyan yatırımlarında stratejik bir ortaktır” denildi. Mustafa V. Koç, 2005 yılında da İtalyan Hükümeti tarafından Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirilmişti.

  İtalya’nın tüm dünyadaki tanıtımına ve güçlenmesine önemli katkıları bulunan İtalyan ve yabancı iş adamlarına ve girişimcilere verilen Leonardo Ödülleri sahiplerini buldu. İtalya Cumhurbaşkanlığı’nın Roma’daki Quirinale Sarayı’nda düzenlenen tören, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’nun ev sahipliğinde, Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Corrado Passera, İtalya iş dünyası örgütü Confindustria Başkanı Giorgio Squinzi, İtalya Dış Ticareti Geliştirme Ajansı Başkanı Riccardo M. Monti, Leonardo Ödül Komitesi Başkanı Luisa Todini ve dünyanın dört bir yanından iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Leonardo Ödül Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Leonardo Ödülleri’nin 1993 yılında Senatör Sergio Pininfarina ve Senatör Gianni Agnelli’nin girişimleri ile İtalyan iş dünyası örgütü Confindustria’nın önderliğinde kurulduğuna dikkat çekildi. İtalyan kalitesini tüm dünyaya tanıtmayı ve yaymayı amaç edinen Leonardo Ödülleri’nin komitesinde İtalya Başbakanı, Dışişleri Bakanı, Ekonomik Kalkınma Bakanı ve Kültür Bakanı da dahil olmak üzere 148 üye bulunuyor.

 Stratejik ortaklık vurgusu

Leonardo Ödül Komitesi adına yapılan açıklamada, Leonardo Ödülleri’nin bir parçası olan Uluslararası Leonardo Ödülü’nün, İtalya ile ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine ve güçlenmesine özel katkıları olan yabancı kişilere verildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, “Bu yıl ödülü Türk iş adamı Mustafa V. Koç kazanmıştır. Sayın Koç, Türkiye’nin en önemli sanayi grubunun başkanı ve Türkiye’deki en büyük İtalyan yatırımlarında stratejik bir ortaktır” denildi. Komite adına ödülün gerekçesi açıklamasında ise, Mustafa V. Koç’un Türkiye ile İtalya arasındaki ekonomik ve ticari bağların güçlendirilmesine yönelik uzun yıllardır süren eşsiz katkılarına dikkat çekilirken, Koç Topluluğu’nun Fiat ve Tofaş, Yapı Kredi ve UniCredit, CNH ve Türk Traktör ortaklıkları ile Türkiye’deki en büyük İtalyan yatırımlarının en önemli partneri olduğu vurgulandı.

Mustafa V. Koç: İtalyan ortaklarımız ile uzun yıllardır karşılıklı güvene dayanan bir işbirliğimiz var

İlk kez bir Türk’e verilen ödülünü İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’nun elinden alan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ise Fiat ve Tofaş, Yapı Kredi ve UniCredit, CNH ve Türk Traktör ortaklıklarının herşeyden önce karşılıklı güven ve dostluk üzerine kurulu olduğunu vurguladı. Mustafa V. Koç, “Uzun yıllardır İtalya hükümetinin de eşsiz destekleri ile İtalyan ortaklı şirketlerimiz karşılıklı büyük başarılara imza atmaktadır. Birlikte yarattığımız başarı hikayelerinin bugün dünyaya örnek teşkil eden konuma gelmesi şüphesiz bizleri gururlandırmaktadır” diye konuştu.

Ödül Komitesi’nden yapılan açıklamada, 2012 Leonardo Ödülleri’ni kazanan isimler ise şöyle yer aldı:

Uluslararası Leonardo Ödülü, Türk İşadamı Mustafa V. Koç,

Leonardo Ödülü, Piaggio Grubun Başkanı ve Genel Müdürü Roberto Colaninno

Leonardo İtalyan Kalite Ödülü, Adler Plastic, Artemide, Cremonini, Pomellato ve Prysmian,

Kariyer Ödülü, Dante Ferretti ve Francesca Lo Schiavo,

Leonardo Yeni Girişimci Özel Ödülü, Silicon Biosystems.

 

REKLAM ALANI