Dolar 32,5334
Euro 34,9533
Altın 2.431,20
BİST 9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

İşverenlerin ilk tercihi özverili ve uyumlu adaylar

İşverenlerin ilk tercihi  özverili ve uyumlu adaylar
26 Ekim 2015 18:33
A+
A-

 

page_39kiralik-isci39-duzenlemesi-ne-getirecek-ne-goturecek_975333077

İnsan kaynakları alanında ölçme ve değerlendirme hizmeti veren Assesment Systems’ın Kurucusu ve CEO’su Levent Sevinç iş görüşmesi yapacak adaylara önemli tavsiyelerde bulunuyor: “İşverenler hangi sektörde olursa olsun işini sahiplenen, özveriyle çalışan, yaptığı işin detaylarına hakim olan ve başkalarıyla uyumlu hareket eden kişileri tercih ediyor. İyi bir özgeçmişe sahip adaylar rakiplerine göre bir adım daha önde.”

 Türkiye’nin önde gelen ölçme ve değerlendirme firmalarından Assesment Systems her yıl  yaklaşık 4 bin 500 kişiyi değerlendiriyor. Farklı sektörlere yapılan iş başvurularında adaylar Assesment Systems değerlendiricileri tarafından yetkinlik ve kişilik envanterlerine göre ölçümleniyor. 2007’de kurulan ve bugüne dek yaklaşık 3 milyon kişiyi değerlendiren Assesment Systems Kurucusu ve CEO’su Levent Sevinç iş görüşmesi yapacak adaylar için bazı önemli noktalara dikkat çekiyor. İşverenlerinde genelde işini sahiplenen, özveriyle çalışan, yaptığı işin detaylarına hakim olan ve başkalarıyla uyumlu hareket eden kişileri tercih ettiğini belirten Sevinç doğru eleman seçmek için öncellikle adayda aranacak kriterleri netleştirmek gerektiğini söylüyor: “Kriterler adayın sahip olması gereken bilgi, beceri, deneyim ve yetkinlikleri içerir. Bunların içerisinden ilk üçü adayın işe alındığında yüksek bir performans sergileyeceğini garanti etmez, iş için gerekli asgari şartları tanımlar. Yetkinlikler ise, eğer doğru belirlenmişler ve değerlendirme sürecinde etkin bir biçimde ölçülmüşlerse yüksek performansı garanti eder.”

İşverenin İlk İzlenimi CV’ler

İşverenler için iyi bir CV ile karşılarına gelen adaylar rakiplerine göre daha avantajlı. Peki işverenler CVler’de nelere dikkat ediyor? Levent Sevinç işverenler için CVler’de önemli olan noktalar hakkında da ipuçları veriyor: “Özgeçmişler, adayların değerlendirme sürecinde öne çıkmalarını sağlayan, tarafından hazırlanmış kişisel tanıtım dokümanı özelliği taşır. İşverenin adayla ilgili ilk izlenimini, özgeçmişin sadeliği ve özenli hazırlanmış olması oluşturur. Belirli bir bütünlük içerisinde, kişisel ve eğitim bilgileri, varsa iş deneyimi ve diğer bilgilerin paylaşılması, başvurulan pozisyona uygun resim eklenmesi ve içerikte imla hatası olmamasına özen gösterilmesi oldukça önemlidir.

İşveren, deneyimsiz adayların özgeçmişlerinde ağırlıklı olarak kişisel ve eğitim bilgilerine, staj deneyimine ve yabancı dil bilgisi düzeyine (özellikli bazı pozisyonlar için) özellikle dikkat etmektedir. Profesyonellerin özgeçmişlerinde ise eğitim durumu, yabancı dil bilgisinin (özellikli pozisyonlar için) yanı sıra iş deneyimleri kapsamında almış oldukları görev ve sorumluluklar ile varsa gerçekleştirdikleri proje çalışmaları, ödülleri özellikle dikkat edilen noktalardır.”

REKLAM ALANI