Dolar 32,3675
Euro 34,9594
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İşverenler Milyarlarca Liralarını SGK’da Unutuyor!

İşverenler Milyarlarca Liralarını SGK’da Unutuyor!
27 Nisan 2018 10:40 | Son Güncellenme: 27 Nisan 2018 10:41
A+
A-

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara’nın üyelerine yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısının bu haftaki konuğu SGK Sosyal Güvenlik Denetmeni Adli Bilirkişi Bünyamin Esen oldu.

Gerçekleşen toplantıda SGK teşvikleri hakkında bilgi veren SGK Sosyal Güvenlik Denetmeni Adli Bilirkişi Bünyamin Esen, MÜSİAD Ankara üyelerini devlet teşvik ve desteklerinin amacı ve işlevi, SGK sosyal sigortalar prim teşvikleri ve önemi noktasında bilgilendirdi. Bankalarda işverenler tarafından son 10 yılda 117 Milyon Lira para unutulduğunu açıklayan Esen “Bankalarda son 10 yıldır işlem yapılmamış olan toplam para miktarının 117 milyon lira olduğu açıklandı. 10 yıldır herhangi bir işlem yapılmamış olan paralar bankacılık kanunları çerçevesinde unutulmuş olarak kabul ediliyor ve Hazine’ye intikal ediyor” ifadelerini kullandı. MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal MÜSİAD Ankara bünyesinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısı için teşekkür ederek “İşveren ve işçi haklarını korumak adına bu tür seminerlerin yaygınlaşması gerekiyor. Ne yazık ki hem işveren hem de işçi açısından birçok bilgi kirliliği söz konusu” dedi.

Akılcı teşvik yöntemiyle işçilik maliyetlerini düşürmek mümkün

Devletin uyguladığı birçok sosyal sigortalar prim teşviki olduğunu aktaran Bünyamin Esen “Primler İşsizlik Fonu, Hazine, Kalkınma Bakanlığı vb tarafından karşılanıyor. Ama bu teşviklerden yararlanmayınca milyarlarca liranız SGK’da kalıyor. Oysa akılcı teşvik yönetimiyle işçilik maliyetlerinizi düşürmek mümkün. İşverenlerin en önemli yüklerinden birini istihdam yükü oluşturur. Ülkemizde %40’a yaklaşan oranda sosyal sigortalar primi alınmaktadır. Prim teşvikleri işçilik maliyetlerinin düşürülmesini sağlar” ifadelerini kullandı. 2016 yılında teşvik olarak ödenen kaynağın 19,8 Milyar TL olduğunu kaydeden Esen sözlerine şunları ekledi: “Bu rakam 2017’de 24,2 Milyar TL, 2018’de ise 27 Milyar TL’ye ulaştı. 2004’ten bu yana verilen prim toplam teşviki tutarı 76 Milyar TL oldu. 1 milyon 345 bin işyeri teşvikten yararlanırken, teşvik kapsamındaki sigortalı sayısı 9,4 milyon oldu.”

1 Mayıs-31 Mayıs tarihini ıskalamayın!

1 Mayıs – 31 Mayıs arası tarihlerin işverenler için kritik önemde olduğunu belirten Bünyamin Esen “Gecikmeksizin hazırlıkların yapılması ve gerekli teşvik hesaplamalarının yaptırılması tavsiye edilir. Bundan böyle teşviklerden 6 aylık sürede geriye dönük kontrol yapıp yararlanmak mümkün olacaktır. Yeni getirilen torba yasa teşviki ile bazı sektörler açısından 6111 sayılı Kanundan daha kolay yararlanılabilecek kapsamlı olan bir avantaj sağlanmaktadır. Tüm bu süreçlerin takibi için işverenlerin uzman kişilerden hizmet alması tavsiye edilmektedir” dedi.

REKLAM ALANI