Dolar 32,3281
Euro 35,0599
Altın 2.296,43
BİST 9.012,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İşveren ve serbest çalışan ilişkisinde yeni dönem

İşveren ve serbest çalışan ilişkisinde yeni dönem
02 Ekim 2017 11:37 | Son Güncellenme: 05 Ekim 2017 16:25
A+
A-

 

İşverenler ile başta yazılım olmak üzere tasarım, çeviri, metin yazarlığı, reklamcılık, satış pazarlama, danışmanlık dâhil birçok alanda proje bazlı serbest çalışan (freelance) uzmanları tek çatı altında bir araya getiren online iş platformu “SanalUzman.com” ile işverenler ve serbest çalışan (freelance) uzmanlar arasında yaşanan “ödeme” ve “kaliteli hizmet alma” sorunu tarihe karışıyor.

Tam zamanlı personel çalıştırmayı tercih etmeyen veya projeleri için uzman bulmakta zorlanan işverenlere istedikleri çalışanı, proje bazlı iş arayışındaki serbest çalışan (freelance) uzmanlara ise istedikleri işi ve projeyi bulma kolaylığı sağlayan yeni nesil online iş platformu SanalUzman.com, işverenler ile serbest çalışanlar (freelance) arasında yaşanan “ödeme sorunu” ve “kaliteli hizmet alma” sorununa da çözüm getiriyor. Çözümle, işverenin yapacağı ödeme öncelikle havuz hesabına aktarılıp, işverenlerin işi onaylamalarının ardından uzmanın hesabına iletilmesi yöntemiyle “güvenli ödeme” ortamı yaratılıyor. Herhangi bir anlaşmazlık durumunda ise SanalUzman.com, hakemlik incelemesine olanak sağlayan SincApp (SanalUzman İnceleme Aplikasyonu) adlı uygulamasıyla, uzmanların hak ettikleri ödemeyi almalarına yardımcı oluyor, işverenlere de işin hangi aşamada olduğunu takip etme olanağı sunuyor.

Kapalı ofis ortamında çalışmayı sevmeyen, sabit maaşa ve şirket ve kurum kurallarına bağlı kalmak istemeyen, ya da sabit kazancı olsa da ek gelire ihtiyaç duyan, yazılım, tasarım, çeviri, metin yazarlığı, reklamcılık, satış pazarlama, danışmanlık dâhil birçok alanda proje bazlı çalışan (freelance) uzmanlar ile işverenleri buluşturan SanalUzman.com; işverenlere de çok sayıda uzman arasından seçim yaparak, bütçe ve taleplerine uygun doğru kişiyi bulma fırsatı sunuyor. Uzmanlar, platform üzerinde işverenlerin taleplerini inceleyerek diledikleri proje bazlı işlere teklif verebiliyor. SanalUzman.com’a kaydolan işverenler ve uzmanlar, platform üzerinden iş sürecini de yakından takip edebiliyor.

Her sektör ve pozisyondan adaya binlerce iş, firmalara ise üstün nitelikli uzman sağlamayı hedefleyen SanalUzman.com’un Kurucu Ortağı Can Yanyalı, SanalUzman.com’u, son yıllarda önemli oranda değişen ve gelişen iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurguladıklarını söyledi. Can Yanyalı: “Geçmişte iş bulmak için gazete ilanlarına bakılırken, günümüzde internete yönelme oldu. Bir dönem İş ve İşçi Bulma Kurumu tarafından yürütülen hizmetlerin birçoğu da artık internet ortamında gerçekleşiyor. Nerede, ne zaman çalışıldığı gitgide önemini yitirirken; çağın talebi olan daha verimli yeni nesil iş modeli ‘Proje Bazlı Serbest (Freelance) Çalışma’ Türkiye’de ve tüm dünyada yaygınlaşıyor. Örneğin ABD’de freelance çalışan uzman sayısı 55 milyonu buldu” dedi.

“Nitelikli İş, Uzman Çalışan” misyonuyla hareket eden SanalUzman.com’un yenilikçi bakış açısı ve üstün teknolojisiyle yeni trende katkıda bulunacağını vurgulayan Yanyalı, “Farklı projelerde yer alarak kendini geliştirmek isteyenlere, öğrencilere, ek gelir ihtiyacında olanlara ve bu yetenekli insanlara ulaşmak isteyen işverenlere çağdaş bir alternatif sunacağız. Onlar için yeni bir kapı aralayacağız. SanalUzman.com, işyaşam dengesinin doğru kurulmasına yardımcı olarak, iş tatminini ve verimliliği de olumlu etkileyecek.” dedi.

REKLAM ALANI