Dolar 32,3397
Euro 35,1175
Altın 2.311,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘İşveren, tatile çıkana ücretsiz yol izni vermek zorunda’

‘İşveren, tatile çıkana ücretsiz yol izni vermek zorunda’
27 Haziran 2014 16:22
A+
A-

tatil_650_9Prof.Dr Cem Kılıç, “Yıllık iznini şehir dışında kullanacak olan çalışanlara işverenler dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorunda…” dedi.

Kılıç, “Gidilen mesafaye bağlı olarak işveren 4 güne kadar ücretsiz izin vermek zorundadır. Bu çalışanın yasal hakkıdır. Çalışanlarda izinlerini şehir dışında geçirdiklerini belgelemek zorundadır. Tatile çıktığınızda uçak, otobüs veya gemi bileti alınmalı veya kalınan otelden belge almak durumunda” bilgisini verdi.

Prof. Dr Cem Kılıç, “ Eğer işveren yol iznini vermezse ne olur?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Bu durumda işçi açısından iş anlaşmasını feshetme hakkı doğar. İşçi isterse buna dayanarak sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilir.” diye konuştu.

Yıllık izin bölünemez

Sosyal güvenlik uzmanı Cem Kılıç, yıllık izinlerin nasıl kullanılması gerekitği konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıç, aynı işyerinde 1 yılı dolduran çalışanların 14 gün yıllık izni olduğunu hatırlatarak, “İş Kanunu bu iznin nasıl kullanılacağını açıkça tarif ediyor. Buna göre, işçi izninin 10 günlük bölümünü tek parça olarak kullanmak zorundadır. Geriye kalan 4 günü ise en fazla 2 parça halinde kullanır. Zira kanuna göre 14 günlük izin en fazla 3 parça halinde kullanılabilir. Eğer işveren bunu kanuna uygun olarak kullandırmazsa iş müfetişleri o işyerine idari para cezası keser…” dedi.

EKONOMİ AJANDASI

REKLAM ALANI